UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray Sparta Prag'ı 3-2 mağlup etti

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray Sparta Prag'ı 3-2 mağlup etti

Galatasaray'ın gollerini 19. dakikada Kerem Demirbay, 61. dakikada Sparta Praglı Ladislav Krejci'nin kendi kalesine attığı gol ve 90+1. dakikada Mauro Icardi kaydetti.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Sparta Prag'ı 3-2 mağlup ederek Avrupa Ligi'ne galibiyetle başladı. Maç, İspanyol hakem Alejandro Hernandez'in yönetiminde RAMS Park'ta gerçekleşti.

Galatasaray'ın gollerini 19. dakikada Kerem Demirbay, 61. dakikada Sparta Praglı Ladislav Krejci'nin kendi kalesine attığı gol ve 90+1. dakikada Mauro Icardi kaydetti. Sparta Prag'ın gollerini ise 47. dakikada Angelo Preciado ve 65. dakikada Jan Kuchta attı.

Galatasaray'ın Danimarkalı stoperi Victor Nelsson, 62. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Sparta Prag'da ise 80. dakikada Matej Rynes ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı.

Rövanş müsabakası 22 Şubat Perşembe günü Çekya'da yapılacak. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak eşleşmede galip gelen takım son 16 turuna yükselecek.

Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Sparta Prag maçında attığı galibiyet golüyle bu sezonki gol sayısını 19'a çıkardı. Kerem Demirbay ise bu sezonki ikinci golünü kaydetti.

Dries Mertens ise Sparta Prag karşısında attığı golle bu sezonki gol sayısını 7'ye yükseltti. 36 yaşındaki futbolcu gollerin 4'ünü Süper Lig'de, 2'sini Şampiyonlar Ligi elemelerinde ve 1'ini de UEFA Avrupa Ligi'nde atmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler