Mansur Yavaş, Türkiye Mühendis Ve Mimar Odaları Birliği İle Buluştu

Mansur Yavaş, Türkiye Mühendis Ve Mimar Odaları Birliği İle Buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mansur Yavaş, Teoman Öztürk Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile buluşmak üzere Teoman Öztürk Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen bir toplantıda bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mansur Yavaş, 31 Mart Yerel Seçim Çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam etmektedir. Yavaş, Teoman Öztürk Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantıya, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bilgisayar Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisler Odası, Fizik Mühendisleri Odası, Gemi Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, İç Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Metalürji ve Malzeme Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası yönetim kurulu başkanları ve üyeleri katıldı.

Yavaş, geçmiş yılların bütçe verilerini değerlendirerek şunları dile getirdi: "2014-2018 yılları arasında 279 milyarlık bir bütçe kullanılmış. Bizim dönemimizde ise 2019-2023 yılları için kullanılan bütçe 176,5 milyar TL oldu. Yani, önceki döneme göre 8,9 milyar dolar daha az bütçe kullandık. Ayrıca, 2023 bütçesini hazırlarken EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) çıkmayacak denilmişti, ancak sonra çıktı ve biz 1 milyar 900 milyon TL'lik bir ödeme yaptık. 6 Şubat depremi sonrasında ise 600 milyon TL harcama yaptık. ASKİ'de su ücretlerini 1,6 dolardan 0,70 dolara indirdik ve ayrıca öğrenci evlerine yüzde 50 indirim uyguladık. Ayrıca, sosyal yardım alan ailelere ve depremzedelere 10 metreküp suyu 1 TL'den sağlıyoruz. Bizden iki kat fazla bütçe kullanmalarına rağmen, bu bütçeyi çöp projelerde kullandılar."

Ulaşım konusuna da değinen Yavaş, "Otobüs biletlerini ortalama 1 dolara sattıklarını, ancak şu anda 0,50 dolara düşürdüklerini ve halkın daha ucuz ulaşım sağlaması için halk otobüslerini desteklediklerini" belirtti. "Aksi takdirde zam yapmamız gerekecekti. Otobüsler en son 2013 yılında alınmıştı. Bizim dönemimizde gelir gelmez 400 yeni otobüs aldık. Toplu taşımanın asgari ücretteki payı da yüzde 14'ten yüzde 7'ye düştü" dedi.

Çiftçilere verilen destekleri de vurgulayan Yavaş, gelecekteki savaşların gıda ve su üzerinde olabileceğine dikkat çekerek çiftçilere yapılan destekleri anlattı. Ayrıca Ankara'ya kazandırılan yeşil alanlardan bahsederek, Ulus'un demografik yapısının değiştirilmesinin önemine ve yapılan yeniliklere değindi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Korkmaz ise toplantıda Yavaş'a şu sözlerle teşekkür etti: "Biz TMMOB olarak ticari kaygılar yerine halk yararını ön planda tutuyoruz. Kent politikaları belirlenirken tüm dinamiklerin söz sahibi olduğu, denetime açık ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla yönetim sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Halkın çıkarlarının sermaye odaklarının çıkarlarından üstün tutulduğu bir belediye başkanıyla işbirliği yapmak bizim için önemli."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler