Şirketlerin En Büyük Sorunu: Satışta Veri Analizi Yapılmaması!

Şirketlerin En Büyük Sorunu: Satışta Veri Analizi Yapılmaması!

Ekmob Kurucusu ve CEO'su Sunay Şener, şirketlerin satışta veri analizinin yapılmamasının önemli bir sorun olduğunu vurguladı.

Ekmob Kurucusu ve CEO'su Sunay Şener, şirketlerin satışta veri analizinin yapılmamasının önemli bir sorun olduğunu vurguladı. Dünyadaki CRM yazılımlarının %65'inin kullanılmayan raf yazılımlar olduğunu belirten Şener, "Satış hedefi veriyor, tutturup tutturmadığına bakılıyor ama oradaki veriye odaklanılmıyor. Ekmob, sektör özelinde çalışan ve Ekmob know-how'ıyla geliştirilmiş yazılımlar sunuyor" dedi.

CRM Saha Ekipleri İçin Doğru Bir Çözüm Değil

Ekmob'u bir saha ekip yönetimi platformu olarak kurduklarını belirten Şener, "Sahadaki ekiplerden veri almak, raporlamak, yönetime sunmak ve aksiyonları tekrar sahaya indirmek zaman ve emek alıyor. Bir satışçının şirkete fayda sağlaması minimum üç ay sürüyor. Bu nedenle CRM yatırımı yaptık ama CRM'nin saha ekipleri için çok da doğru bir çözüm olmadığını gördük. Ekmob iki kez pivot etti. Birinci pivotunu mobil CRM olarak gerçekleştirdik. Daha sonra 3 yıldır üzerinde çalıştığımız satış gücü otomasyon yazılımı Ekmob üzerine odaklandık."

Satış Gücü Otomasyonu Yazılımı CRM ile Karıştırılıyor

Ekmob'un bir satış gücü otomasyon yazılımı olduğunu vurgulayan Şener, "Şirketler satış gücü otomasyon yazılımını CRM ile karıştırıyor. Bir satış gücü ekibi veya bir satış gücü yönetimi yapacaksanız temelde yönetmeniz gereken 5 tane paydaş var: insan kaynağı, müşteri, satış, pazarlama ve müşteri ilişkileri. Şirketler bunları farklı yazılımlarla yönetmeye çalışıyor ve birçok veriye bakmak zorunda kalıyor. Bu verilerin tamamını konsolide etmek, kurumsal hafıza oluşturmak, anlamlı bir veri çıkarmak ve ekibin performansını ve verimini yönetmek zor süreçler. Bu süreçler noktasında da CRM yazılımları maalesef efektif çözümler değil."

Saha Ekipleri ve Kullanıcılar Bir Proje Ekibi Halinde Dizayn Edilmeli

"Eğer saha ekipleri ve kullanıcılar bir proje ekibi halinde dizayn edildiğinde CRM'nin dışında bir satış gücü otomasyon yazılımı ihtiyacı ortaya çıkıyor. Ekmob satış gücü otomasyonu olarak sahadaki ekiple proaktif bir yönetim ve iletişim yapmak çok kolay hale geliyor. Sahada müşteri ziyaretinde anında kayıt altına alabildiğiniz, müşteride olası bir fırsatı anında oluşturabildiğiniz, müşteriyle oluşabilecek her türlü ilişkiyi yönetebildiğiniz ve bunları anlık olarak yönetime veya yöneticisine raporlama yaptırabildiğiniz, sahada merkezden de sahaya anlık olarak geri bildirim verebildiğiniz bir altyapıyla beraber bütün süreci çok rahat bir şekilde yönetmeyi sağlıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler