Murat Kurum'dan  İstanbul için vaatler

Murat Kurum'dan İstanbul için vaatler

Kurum, İstanbul'da kadınlar için 100 bin yeni iş, 2 bin 500 lira emekli maaşı, 18 ayda teslim edilecek 650 bin konut, ücretsiz ilkokul ulaşım ve 0-6 yaş arası çocuklar için ücretsiz ulaşım hakkı sözü verdi.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Bayrampaşa'da düzenlenen "Türkiye Yüzyılında Girişimci Kadınlar Buluşması" programında yaptığı konuşmada, İstanbul'da kadınlar için 5 ana vaatte bulundu.

Kurum, bu vaatleri şöyle sıraladı:

İlk işini kuran 100 bin kadına 100 bin lira destek: Kurum, "İstanbul'un cesur kadınları artık bu şehrin işveren kadınları olacaklar, yeni dönemin aktörleri olacaklar. Sizler, hangi sektörde iş yapmak isterseniz, biz tam o karar noktasında sizlerin hemen yanınızda olacağız. İlk işini kuran 100 bin girişimci kadınımıza 'Size İBB'den 100 bin lira, işini geliştir.' diyeceğiz, 'Gözün arkada kalmasın, Murat evladın, Murat kardeşin, Büyükşehir yanında.' diyeceğiz" dedi.

Emeklilere her ay 2 bin 500 lira destek: Kurum, "Biz başta kadın emeklilerimiz olmak üzere tüm emeklilerimizin her anında hep yanlarında olacağız. Gerçek belediyecilik yapacağız bunun için de ihtiyaç sahibi emeklilerimizin her ay, İstanbul kartlarına 2 bin 500 lira destek ödemesi yapacağız" diye konuştu.

Trafik çilesi sona erecek: Kurum, "Bugün İstanbul'da çalışan her bir kadınımız, sizce yılda kaç saatini trafikte kaybediyor? Çok değil mi? Ben söyleyeyim; tam 288 saatini trafikte kaybediyor, trafikte günleri 'hiç' oluyor. Trafik çilesi her bir kardeşimizin ömründen tam 3,5 yıl çalıyor. İstiyoruz ki kadınlarımızın bu zahmeti bitsin. İstiyoruz ki hiçbir annemizin gözü yollarda kalmasın. Bu anlayışla trafik çilesini yeni metrolarla, tünellerle, otopark sistemleriyle ve daha birçok ulaşım adımlarıyla süratle çözeceğiz. Sizlere rahat bir nefes aldıracağız" dedi.

650 bin yeni yuva inşa edilecek: Kurum, "İstanbul'un en riskli yerlerinden başlayarak bir seferberlik başlatacağız. İstanbul'un en riskli yerlerinde seferberlik anlayışıyla başlayarak her ilçede, her mahallede biz deprem dönüşümünü önceliklendireceğiz. Bu projelerin odağına da komşuluk ilişkilerini yaşatacağımız ve mahalle kültürünü, oradaki değerlerimizin korunacağı, milletimizin mutlu, huzurlu olacağı tam 650 bin yeni yuvayı inşa edeceğiz" diye konuştu.

Sokak hayvanları için 2 büyük hayvan yaşam alanı kurulacak: Kurum, "İstanbul'daki kadınların ne istediğine baktık ve annelerin endişelerine odaklandık. Bu endişelerden biri de başıboş gezen yüzlerce sokak hayvanıdır. Annelerimiz korku içindedir, yavrularımız, çocuklarımız her an tehdit altındadır. Biz göreve gelir gelmez 39 ilçemize hizmet verecek tesislerimizi öncelikle kuracağız. Bakıma, tedaviye ihtiyaç duyan hayvanlarımızın ön bakımlarını bu alanlarda yapacağız. Anadolu ve Avrupa yakasına kuracağımız iki büyük hayvan yaşam alanımızda, hayvanlarımıza bakacağız. Buralarda kimliklendirme, kısırlaştırma, aşılama gibi uygulamalarımızı yapacağız ve bu hayvan yaşam alanlarının giderlerini de belediye olarak biz karşılayacağız" dedi.

Kurum, bu vaatlerin yanı sıra, ilkokul öğrencilerine ücretsiz ulaşım, okulların temizlik ve güvenlik ihtiyaçlarının karşılanacağı, ilköğretim çağındaki öğrencilere beslenme desteği verileceğini de söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler