Salgın hızla artıyor, hastaneler doluluk sınırına ulaştı

Salgın hızla artıyor, hastaneler doluluk sınırına ulaştı

Ankara Şehir Hastanesi'nde Yoğun Bakımlarda Doluluk Oranı Yüzde 90'a Ulaştı

Türkiye'nin en büyük hastanelerinden biri olan Ankara Şehir Hastanesi'nde son dönemde artan viral salgın hastalıklar nedeniyle yoğun bakımlarda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Hastanenin Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Sema Turan, 250 yataklı genel yoğun bakımda doluluk oranının yüzde 90 seviyesinde olduğunu belirterek, "Çoklu viral etkenlerle mücadele ediyoruz. Aynı anda hem influenza pozitifliği, hem de Covid-19 pozitifliği olan hastalarımız var." dedi.

Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Sema Turan, kış döneminde artan viral salgın hastalıklarıyla mücadele ettiklerini açıkladı. Turan, özellikle viral enfeksiyonların ek hastalığı olan bireylerde yoğun bakım ihtiyacının arttığını belirterek, "Yoğun bakım ihtiyacı olan hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Acil servislerimize çok sayıda viral enfeksiyonlu hasta geliyor. Çoğunlukla üst solunum yolu enfeksiyonu görülüyor. Özellikle yaşlı ve ek hastalığı olan bireylerde bu durum daha ağır seyredebiliyor ve yoğun bakım ihtiyacı doğabiliyor." şeklinde konuştu.

Turan, şu anda ileri yaş gruplarında viral enfeksiyonların ağır seyrettiğini belirtirken, "Çoklu viral etkenlerle mücadele ediyoruz. Aynı anda hem influenza pozitifliği, hem de Covid-19 pozitifliği olan hastalarımız var. Gelen 10 hastamızdan 1 ya da 2 hastamızda durum bu şekilde gerçekleşiyor. Tabloyu bazen Covid-19 kötüleştiriyor, bazen de influenza kötüleştiriyor. Ancak altta yatan hastalığın önemi büyük. KOAH, kalp yetmezliği veya kontrolsüz diyabet gibi durumlar, hastanın durumunu daha ağır kılabilir." dedi.
Kaynak: CNNTürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler