Sarı-Kırmızlı ekip Halil Dervişoğlu'nu kiraladığını (KAP) duyurdu

Sarı-Kırmızlı ekip Halil Dervişoğlu'nu kiraladığını (KAP) duyurdu

Sarı kırmızılı kulüp, Dervişoğlu için kiralama bedeli ödemeyecek ve 21 yaşındaki futbolcunun sezon sonunda satın alma opsiyonu olmayacak.

Galatasaray, İngiltere Championship ekiplerinden Brentford forması giyen Halil Dervişoğlu'nu kiraladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) duyurdu.

Sarı kırmızılı kulüp, Dervişoğlu için Brentford'a kiralama bedeli ödemeyecek. Öte yandan 21 yaşındaki futbolcunun sezon sonunda satın alma opsiyonu olmayacak.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbolcu Halil İbrahim Dervişoğlu ve Kulübü Brentford F.C. Limited ile oyuncunun 2020-2021 sezonu sonuna kadar bedelsiz geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Futbolcuya net 3.000.000 TL sabit transfer ücreti ödenecektir" denildi.

Halil Dervişoğlu kimdir?

Halil İbrahim Dervişoğlu, 8 Aralık 1999 tarihinde Hollanda'nın Rotterdam şehrinde dünyaya geldi.

21 yaşındaki golcü, Rotterdam ekibinin U21 kategorisinde 36 maçta 25 gol ve 14 asistlik performans göstererek A takıma yükseldi. Sparta Rotterdam'ın A takımında çıktığı 58 maçta 16 gol ve 12 asistlik performansıyla, İngiltere'de dikkatleri çeken Halil, Brentford'a 3 milyon Euro karşılığında transfer oldu.

Brentford'da oynadığı yarım sezonluk süre zarfında 9 müsabakada şans bulan 21 yaşındaki santrfor, 6 Ekim 2020'de Hollanda'nın Twente takımına kiralandı. Halil Dervişoğlu, burada geçirdiği 3 aylık dönemde 270 dakika süre aldı ve bonservisini elinde bulunduran İngiliz kulübüne ocak ayı başında geri döndü.

Kulüp kariyerinde toplam 123 maça çıkan Dervişoğlu 47 gol atıp 28 de asist yapma başarısı gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler