Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu ifadeye getirildi

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu ifadeye getirildi

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu, motosikletli kuryenin ölümüne neden olduğu suçlamasıyla ifade verdi

Fatih'te 30 Kasım 2023 tarihinde motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduğu iddia edilen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud, 16 Ocak Salı günü görülecek duruşma öncesinde Türkiye'ye geldi ve bugün duruşmaya çıkarıldı.

Tercüman eşliğinde ifade veren Mohamud, eski savunmalarını tekrar etti. İddianamedeki çarpışmanın kaza olduğunu, Göçer'in hayatını kaybettiği için üzgün olduğunu söyledi.

Mahkeme, ifadesi alınan Mohamud hakkındaki yakalama kararını geri aldı. Hakkındaki yurt dışı yasağı kaldırılan sanık Mohamud'un serbest bırakılmasına ve duruşmalardan vareste tutulmasına karar verildi.

Mahkeme sonrası adliyeden ayrılan Mohamud, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Müşteki, şikayetini geri aldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Göçer'in ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ve 6 Aralık'ta vefat ettiği kaydediliyor. Müşteki Öznur Göçer'in 13-15 Aralık'ta alınan ifadesinde şikayetçi olduğu, 20 Aralık'taki ifadesinde ise "Bu aşamada herhangi bir şikayetimin bulunmadığını" beyan ettiği iddianamede yer alıyor.

İddianamede, şüphelinin kusurlu eylemiyle Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebebiyet verdiği belirtilerek "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler