Türkiye -BAE Arasında Teknoloji İşbirliği

Türkiye -BAE Arasında Teknoloji İşbirliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turu kapsamında gerçekleştirdiği BAE ziyareti sırasında, iki ülke arasında uzay, yapay zeka, dijital dönüşüm ve yatırım alanlarında anlaşmalar imzalandı.

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), teknoloji ve yatırım alanında işbirliğini güçlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turu kapsamında gerçekleştirdiği BAE ziyareti sırasında, iki ülke arasında uzay, yapay zeka, dijital dönüşüm ve yatırım alanlarında anlaşmalar imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turu kapsamında gerçekleştirdiği BAE ziyareti sırasında imzalanan anlaşmalara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma, yatırımcılara yönelik şeffaf bir yatırım ortamı için yasal bir zemin oluşturacak. Anlaşma, karşılıklı yatırım ikliminin güçlendirilmesiyle ekonomik ilişkilerin daha ileriye taşınmasını sağlayacak.

Dijital Dönüşüm Alanındaki İş Birliğine Yönelik Mutabakat Zaptı, iki ülkenin dijital dönüşüm ve dijital altyapı projelerinin geliştirilmesine imkan sağlayacak. Mutabakat, veri merkezi ve yapay zeka projelerine imza atılmasına da fırsat oluşturacak.

Ticari Amaçlar İçin Ortak Fırlatma Araçları Kabiliyetlerinin Gelişmesi Hususundaki Mutabakat Zaptı, gelişen uzay ekonomisinden iki ülkenin payının artırılması hedefleniyor. Anlaşma, ortak bir fırlatma üssü kurulması ve fırlatma aracı geliştirmesine yönelik imkanları daha da artıracak.

Türkiye ve BAE arasındaki ilişkiler, bu çalışma ve projelerle en üst düzeyde devam edecek. Anlaşmalar, iki ülkenin teknoloji ve yatırım alanında işbirliğini güçlendirerek, ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesine katkı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler