Apple da Yapay Zekasını Hazırlıyor

Apple da Yapay Zekasını Hazırlıyor

Apple, OpenAI, Google ve diğer yapay zeka geliştiricilerine meydan okumak için yapay zeka araçları geliştiriyor.

Apple, ChatGPT ve Bard'a rakip olacak yapay zeka sohbet robotu üzerinde çalışıyor. Şirket, kendine has bir dil modeli oluşturabilmek için Ajax kod adlı taban sistemden yararlanıyor.

Apple, OpenAI, Google ve diğer yapay zeka geliştiricilerine meydan okumak için yapay zeka araçları geliştiriyor. Bloomberg'de yer alan habere göre, şirket, bazı mühendislerinin AppleGPT olarak adlandırdığı bir sohbet robotu üzerinde çalışıyor.

Apple'ın, bu hizmeti kullanıcılara sunmak için henüz bir strateji belirlemediği ifade edilirken, gelecek yıl yapay zeka ile ilgili önemli bir duyuru yapmayı hedeflediği aktarıldı.

Şu anda ticari olarak mevcut olan diğer yapay zeka modellerine benzer bir yapıya sahip AppleGPT, özetleme yapabilme ve şimdiye kadar öğretilmiş soruları yanıtlama yeteneğine sahip.

Teknoloji devi Open AI'nin ChatGPT'si ve Google'ın Bard'ı gibi robotları destekleyen yapay zeka tabanlı büyük dil modelleri oluşturmak için Ajax kod adlı taban sistemden yararlandığı kaydedildi.

AppleGPT'nin ne zaman piyasaya sürüleceği ve hangi özellikleri sunacağı henüz bilinmiyor. Ancak, Apple'ın yapay zeka alanındaki iddialı hedefleri göz önüne alındığında, AppleGPT'nin büyük bir ses getireceği kesin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler