Türkiye, yapay zeka alanında önemli bir adım attı

Türkiye, yapay zeka alanında önemli bir adım attı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 17 konsorsiyumun yer aldığı "Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı" kapsamında 55 milyon TL'nin üzerinde bütçe ile destek sağladı.

Türkiye, yapay zeka alanındaki çalışmalarını hızlandırmak için yeni bir adım attı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 17 konsorsiyumun yer aldığı "Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı" kapsamında 55 milyon TL'nin üzerinde bütçe ile destek sağladı.

Bakanlığın açıklamasına göre, çağrı kapsamında desteklenen projeler, akıllı üretim sistemleri, akıllı tarım, gıda ve hayvancılık, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik, akıllı eğitim ve finans teknolojileri gibi alanlarda faaliyet gösterecek.

Projelerin hayata geçirilmesi ile birlikte, yapay zeka alanındaki yerli ve özgün projelerin geliştirilmesi ve bu projelerin ticarileştirilerek özel sektörün kullanımına taşınması hedefleniyor.

Türkiye, yapay zeka alanındaki yatırımlarını sürdürüyor

Türkiye, yapay zeka alanındaki yatırımlarını son yıllarda önemli ölçüde artırdı. Bu kapsamda, 2023 yılında "Yapay Zeka Enstitüsü" kuruldu. Enstitü, yapay zeka alanındaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerini koordine ediyor.

Ayrıca, Türkiye, Avrupa Yüksek Performanslı Hesaplama Ortak Girişimi (EuroHPC)'ne üye oldu. Bu üyelik sayesinde, Türkiye, dünyanın en güçlü süper bilgisayarlarından biri olan MareNostrum 5'e erişim imkanı elde etti.

Yapay zeka, Türkiye için stratejik bir alan

Yapay zeka, günümüzün en önemli teknoloji alanlarından biri olarak kabul ediliyor. Bu alandaki gelişmeler, birçok farklı sektörde devrim yaratacak potansiyele sahip.

Türkiye, yapay zeka alanındaki gelişmelere öncülük etmek ve bu alandaki fırsatlardan yararlanmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Filmde, astronot adaylığı başvurusunda bulunmak isteyen küçük bir kızın hikayesi anlatılıyor. Küçük kız, TUA mühendisleri tarafından dikkatle değerlendirildikten sonra, ABD'de karantinada olan Alper Gezeravcı ile tanışıyor. İkili arasında geçen diyalogda, küçük kızın Alper Gezeravcı'ya mülakat yaptığı anlar yüzleri güldürüyor.

Görüşmenin sonunda küçük kız, Alper Gezeravcı'ya "Bu seferlik sen git" diyerek onay veriyor. Alper Gezeravcı ise "Ama arkadaşlarına söyle bundan sonraki görevler için sana güveniyoruz" diyerek Türkiye'nin geleceği çocuk ve gençleri motive ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler