Türkiye'de Sosyal Medya Kullanım Süresi 2 Saat 44 Dakika

Türkiye'de Sosyal Medya Kullanım Süresi 2 Saat 44 Dakika

Türkiye'de günlük internet kullanım süresinin dünya ortalamasının üstünde olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, özellikle sosyal medya kullanım süresinin Türkiye'de 2 saat 44 dakika olduğunu ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) düzenlenen "Güvenli İnternet Günü" etkinliğinde Türkiye'deki sosyal medya kullanım süresine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Uraloğlu, bilgiye erişimin kolaylaştığı bir çağda yaşadığımızı belirterek, internetin manipülasyon ve dezenformasyona açık hale geldiğine dikkat çekti. İnternetin hayatımızı önemli ölçüde değiştirdiğini ve mobil cihazların başrolde olduğu bir döneme geçtiğimizi vurgulayan Bakan, internetin kültürel mekanlar oluşturduğunu ve değerleri belirlemede önemli bir araç haline geldiğini ifade etti.

Özellikle gençlerin internetin büyük bir bölümünü kullandığını ve bu durumun ebeveynler için de dikkate alınması gerektiğini söyleyen Uraloğlu, çocukların dijital dünyada da kontrol altında tutulması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de günlük internet kullanım süresinin dünya ortalamasının üstünde olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, özellikle sosyal medya kullanım süresinin Türkiye'de 2 saat 44 dakika olduğunu ifade etti. Bu durumun ciddiyetle ele alınması gerektiğini vurgulayan Uraloğlu, BTK olarak vatandaşları dijital dünyada güvende tutmanın yolları konusunda bilinçlendirme çalışmalarına önem verdiklerini dile getirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler