Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan Uzay'da Atatürk Sözleri

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan Uzay'da Atatürk Sözleri

Gezeravcı, ISS'e ulaşmasının ardından yaptığı açıklamada, "Mustafa Kemal Atatürk'ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir. Bu sözün önemini buraya gelerek daha iyi anladım" dedi.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, SpaceX'in Ax-3 misyonunda Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) başarıyla ulaştı.

Gezeravcı, ISS'e ulaşmasının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir. Bu sözün önemini buraya gelerek daha iyi anladım" dedi.

Gezeravcı, ISS'te 14 gün boyunca 13 farklı bilimsel deney üzerinde çalışacak. Deneyler, mikro yer çekimi, uzay ortamında insan sağlığı, Tuz Gölü bitkisinin uzay ortamında araştırılması ve katı-akışkan karışımların yerçekimsiz ortamda araştırılması gibi konuları kapsıyor.

Gezeravcı'nın ISS'e ulaşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir video mesaj yayınladı. Erdoğan, mesajında, "Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün boyunca sürecek 'Türk Uzay Bilimi' misyonu kapsamında bilim insanlarımızın hazırlıklarını yaptığı 13 deney gerçekleştirilecek. Astronomi, tıp, genetik, malzeme bilimi gibi alanlarda bilimsel çalışmalar yapılacak. Bu çalışmaların şimdiden ülkemize ve bilim insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Gezeravcı'nın ISS'e ulaşışı, Türkiye'nin uzay çalışmalarında önemli bir kilometre taşı olarak kabul ediliyor. Gezeravcı'nın uzaydaki çalışmaları, Türkiye'nin uzay bilimi alanındaki çalışmalarının uluslararası arenada görünürlüğünü artırması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler