TÜRK-İŞ, Kamu İşçilerine Ek Zam İstiyor

TÜRK-İŞ, Kamu İşçilerine Ek Zam İstiyor

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay: Ücretlerimiz öyle eridi ki. TÜİK'e göre enflasyon yüzde 65 civarında. Pazara ve raflara baktığınız zaman yüzde 90'ların üzerinde. Haklı talebimize bir an evvel müspet bir cevap bekliyoruz.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), 700 bin kamu işçisini kapsayan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında, "sözleşme başlangıç tarihlerinin ocak ayına çekilmesi" ve "kamu işçisine refah payı verilmesini" talep etti.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı ziyaret ederek, bu talepleri iletti.

Atalay, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, mayıs ayında imzalanan kamu işçisi sözleşmesinde, en düşük kamu işçisi ücretinin 15 bin liraya çıkarıldığını, 2023'ün ilk altı ayında refah payı dahil ücretlere yüzde 45, ikinci altı ayında yüzde 15 artış yapıldığını hatırlattı.

Ancak, enflasyonun yüksek çıkması nedeniyle bu artışın yeterli olmadığını vurgulayan Atalay, "Ocak ayına başka, mart ayına başka enflasyon çıkıyor" dedi.

Atalay, kamudaki ücret dengesizliğinin bir an evvel çözülmesi gerektiğini dile getirerek, "Sayın Bakan, bu hafta işveren sendikası TÜHİS ile görüşeceğini, önümüzdeki hafta bununla ilgili bize bilgi vereceğini dile getirdi. Bundan önceki gayrı resmi toplantıydı. Bu akşam kamu koordinasyon kuruluyla resmi toplantı yaptık. Ücretlerimiz öyle eridi ki. TÜİK'e göre enflasyon yüzde 65 civarında. Pazara ve raflara baktığınız zaman yüzde 90'ların üzerinde. Haklı talebimize bir an evvel müspet bir cevap bekliyoruz. Bize nefes aldıracak bir düzenleme yapsınlar. Sözleşme başlangıcını da ocak ayına çeksinler" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler