Türkiye'ye Vize Reddi  Devam Ediyor

Türkiye'ye Vize Reddi Devam Ediyor

Türkiye geçen yıl 778 bin 409 başvuruyla ilk sırada yer aldı. Schengen ülkeleri bu başvuruların 120 bin 876’sına ret yanıtı verdi.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'den Schengen vizesi başvurularının önemli bir kısmı ret edildi. Almanya, 48 binden fazla başvuruyu reddederek en fazla vize ret veren ülke oldu. Yunanistan, Fransa ve Hollanda da ret oranı yüksek olan ülkeler arasında yer aldı.

Türkiye'den geçtiğimiz yıl toplam 778 bin 409 Schengen vizesi başvurusu yapıldı. Ancak Schengen ülkeleri, bu başvuruların 120 bin 876'sini reddetti.

Ret oranı en yüksek olan ülke ise Almanya oldu. Almanya'nın Türkiye'den gelen 120 bin 876 vize başvurusunun yüzde 40'ını reddettiği belirlendi. Bu sayıyla Almanya, en fazla vize ret veren ülke konumunda yer aldı.

Yunanistan, Türkiye'den en fazla başvuru alan ikinci ülke oldu ve ret oranı yüzde 13.5 olarak kaydedildi. Fransa ve Hollanda ise sırasıyla yüzde 14.4 ve yüzde 15.9'luk bir ret oranına sahipti.

Diğer yandan, Lüksemburg, İtalya ve Polonya gibi ülkelerde ret oranı daha düşüktü. Lüksemburg'da ret oranı yüzde 7.6, İtalya'da yüzde 7.93 ve Polonya'da ise yüzde 10.85 olarak ölçüldü.

Schengen ülkelerine yapılan vize başvurularının ret oranlarının dikkate değer olduğu belirtilirken, Türkiye'nin bu konuda daha fazla çaba sarfetmesi gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler