Wagner İsyan Liderleri Yargılanacak

Wagner İsyan Liderleri Yargılanacak

Putin halka hitab ettiği konuşmasında "İsyanın liderleri adalet önüne çıkacak" diyerek Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in yargılanacağını işaret etti.

Rusya'da paralı asker birliği Wagner'in isyan ederek Moskova'ya doğru ilerlediği 1 gün süren ayaklanmanın ardından Rus Devlet Başkanı Putin, ulusa seslendi. Wagner askerlerine sözünü tutan Putin, "Ya orduya katılırlar, ya Belarus'a giderler ya da evlerine dönerler" ifadelerini kullanırken "İsyanın liderleri adalet önüne çıkacak" dedi

Wagner'in Rusya'daki 1 günlük isyanının sonuçlanmasının ardından Putin, ulusa seslendiği konuşmayla Wagner askerlerine Belarus'a gidebileceklerini işaret etti. Ancak Putin'in affetmediği bir isim vardı. Putin, "İsyanın liderleri adalet önüne çıkacak" diyerek aynı zamanda eski dostu ve aşçısı olan Wagner lideri Prigojin'i işaret etti.

Rusya'da özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunu kendi kamplarını saldırı düzenlemekle suçlayarak Moskova'ya doğru ilerleyişe geçmişti. Rostov kentine giren Wagner, daha sonra Rus kanı dökülmesini istemedikleri için antlaşma imzaladıklarını ve geri çekildiklerini açıklamıştı.

PUTİN'DEN ÜÇ SEÇENEK

İsyandan ulusa seslenen Putin, Wagner savaşçılarına üç seçenek sundu. Putin, "Kan dökülmesini önleyen Wagner komutanlarına teşekkür ederim, Belarus'a gitmek isteyen savaşçılarına sözümü tutacağım. Ya orduya katılırlar, ya Belarus'a giderler ya da evlerine dönerler." ifadelerini kullandı.

"İSYANIN LİDERLERİ ADALET ÖNÜNE ÇIKARILACAK"

Putin konuşmasının satır arasında affetmediği bir isim de vardı. Putin "İsyanın liderleri adalet önüne çıkacak" diyerek Wagner lideri Yevgeni Prigojin'i işaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler