Wagner Kurucusu Uçak Kazasında Öldü

Wagner Kurucusu Uçak Kazasında Öldü

Rus paralı asker şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de içinde bulunduğu bir uçak dün (23 Ağustos) Tver'de düştü ve uçaktaki 10 kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya), gece saatlerinde Prigojin'in de ölenler arasında olduğunu duyurdu.

Wagner, Ukrayna savaşındaki paralı askerleriyle tanınan Kremlin bağlantılı bir işadamıydı. Prigojin'in ölümü, Rusya'daki isyan girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanmasından yaklaşık iki ay sonra gerçekleşti.

Yetkililer ilk olarak özel Embraer Legacy jetinin Tver bölgesinin Kuzhenkino köyü yakınlarında düştüğünü ve uçaktaki 10 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Rosaviatsiya, uçuş manifestosunu yayınlayarak Prigojin'in de uçaktaki kişiler arasında olduğunu doğruladı. Aynı uçakta, Wagner'in üst düzey komutanlarından Dmitri Utkin'in de bulunduğu belirtildi.

Daha sonra Interfax, acil servislerden bir kaynağa dayanarak arama çalışmalarının sona erdiğini ve uçaktaki 10 kişinin cesetlerinin enkazdan çıkarıldığını duyurdu.

Rusya Soruşturma Komitesi, "uçak kazası"nın ardından trafik güvenliği kurallarının ihlali ve hava taşımacılığı işleyişiyle ilgili bir ceza davası açtığını ve olay bölgesine bir soruşturma ekibinin gönderildiğini RIA Novosti'ye bildirdi.

Wagner bağlantılı Grey Zone adlı Telegram kanalı ise uçağın Rus ordusunun hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü iddialarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler