Adana Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için rekor kırdı

Adana Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için rekor kırdı

Adana Büyükşehir Belediyesi, haftanın 6 günü 400 noktada sokak hayvanları için besleme yapıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. 2021 yılının ilk 11 ayında 5 bin kısırlaştırma operasyonu gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, haftanın 6 günü 400 noktada sokak hayvanları için besleme yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi Merkezi’nde tedavi, kısırlaştırma, bakım ve aşılama işlemleri aralıksız sürdürülüyor. 116 dönüm tahsisli alan üzerine kurulu, 2500 hayvanın aynı anda bakımının yapılabildiği barınakta 5 ameliyathane mevcut. 12 veteriner hekim ve 109 personelin 7/24 esasına göre çalıştığı barınak, Türkiye’nin en modern ve büyük barınakları arasında yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması için önemli bir çalışma yürütüyor. 2021 yılının ilk 11 ayında 5 bin kısırlaştırma operasyonu gerçekleştirildi. Aralık ayında yapılacak kısırlaştırmalarla birlikte 2021’de gerçekleştirilen kısırlaştırma sayısının 5500-6000 civarında olması bekleniyor. Bu rakam geçmiş yıllar göz önüne alındığında, kısırlaştırma operasyonlarında yüzde yüz artış olduğu ortaya çıkıyor.

Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarını beslemek için de önemli bir çaba gösteriyor. Haftanın 6 günü 400 noktada sokak hayvanları için besleme yapılıyor. Bu kapsamda, şehir hastanesinden ve yemekhanesi olan diğer büyük kamu kuruluşlarından kalan yemekler getirilerek hayvanlara veriliyor. Barınakta kalan kedi ve köpeklere tavuk ile ekmek de yediriliyor.

Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için yaptığı çalışmalarla örnek teşkil ediyor. Bu çalışmalar, sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesine önemli katkı sağlıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler