İzmir'in Kurtuluşu'na tanıklık eden eserler, 100. Yıl Anı Evi'nde

İzmir'in Kurtuluşu'na tanıklık eden eserler, 100. Yıl Anı Evi'nde

Anı Evi'nde, Mehmet Esat İleri, Albay Salih Lütfü Baykara, Manisalı Ali Bey gibi Kurtuluş Savaşı'nın önemli isimlerine ait eşyalar sergileniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin kurtuluşunun 100. yılı anısına hayata geçirilen "Kurtuluşumuzun 100. Yılı Anı Evi", ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Tarihi Yemişçizade Konağı'nda yer alan 100. Yıl Anı Evi, Milli Mücadele döneminin ruhunu yansıtan eserleriyle dikkat çekiyor.

Anı Evi'nde, Mehmet Esat İleri, Albay Salih Lütfü Baykara, Manisalı Ali Bey gibi Kurtuluş Savaşı'nın önemli isimlerine ait eşyalar sergileniyor. Ayrıca, İzmir'in kurtuluşuna tanıklık eden bayraklar, fotoğraflar ve belgeler de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Anı Evi'ne bağışlanan eserlerin sahipleri, bu eşyaları bağışlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ediyor.

Mehmet Tufan Gökbuket:

"Dedem Manisalı Ali Bey, Trablusgarp Savaşı'nda Suriye ve Cezayir'de savaşlara katılmış. Dedemden kalan eşyaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağışladım. Bu eşyaların İzmirliler ile buluşması beni çok mutlu etti."

Ayla Erdur:

"Manevi babam Albay Salih Lütfü Baykara'nın eşyalarını Anı Evi'ne bağışladım. Bu eşyaların İzmirliler ile buluşması benim için çok önemli. Bu eserlerin güzelce saklandığını görünce gözünüz kapalı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne eserlerinizi emanet edeceksiniz."

Nilgün Baydar:

"Büyük dedem Osman Paşa, İzmir'in kurtuluşunu Hatuniye Camii'nden izlemiş. O dönemden kalma bayrağım da Anı Evi'nde sergileniyor. Bu bayrağı her milli bayramda asardım. Çok duygulandım."

Mustafa Figen Kutay:

"100 yıllık antika akordeonumu Anı Evi'ne bağışladım. Bu eseri İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlamak istedim. Belediyenin Yemişçizade Konağı'nı restore ederek böyle değerli bir müze haline getirmesi bizim için önemli bir miras."

Eralp Özefe:

"Dedem 6 sene kesintisiz savaşmış. Dedemden kalan eşyaları, Anı Evi'ne bağışladım. Bu eşyalar, ülkemizin ne şartlar altında kurtarıldığının belgeleri."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler