Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Gezilerine İlgi Büyük

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Gezilerine İlgi Büyük

2021-2023 yılları arasında toplam 66 bin vatandaşın Başkent'i gezdiği bu etkinliklere katılmak isteyenler başvurularını Başkent 153 Çağrı Merkezi üzerinden yapabiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent tanıtımına destek olmak ve yerel esnafın ekonomisini canlandırmak amacıyla düzenlediği "Ankara Kent Gezileri" ile yoğun ilgi görmeye devam ediyor. 2021-2023 yılları arasında toplam 66 bin vatandaşın Başkent'i gezdiği bu etkinliklere katılmak isteyenler, bireysel başvurularını Başkent 153 Çağrı Merkezi üzerinden yapabilirken, grup başvurularını ABB Hizmet Binası'nda dilekçe ile gerçekleştirebiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen bu hizmet kapsamında, Ankara'da yaşayan yerli ve yabancı konuklar ile depremzede, görme ve işitme engelli vatandaşlar, çevre ilçelere ücretsiz düzenlenen kent gezileriyle bir araya geliyor.

2021-2023 yılları arasında merkezden başlayarak Nallıhan, Balâ, Kalecik, Kahramankazan, Beypazarı, Polatlı, Çubuk, Ayaş, Çamlıdere, Şereflikoçhisar, Kızılcahamam, Haymana, Evren, Güdül ve Elmadağ ilçelerine yapılan gezilere, 2021 yılında 10 bin, 2022 yılında 25 bin ve 2023 yılında 31 bin olmak üzere toplam 66 bin vatandaş katıldı.

Ücretsiz düzenlenen kent gezileri, ziyaretçilere unutulmaz deneyimler sunuyor. Vatandaşlar, özellikle Beypazarı, Çamlıdere, Kızılcahamam, Nallıhan ve Polatlı gezilerine 2023 yılında büyük ilgi gösterdi. Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla Anıtkabir başta olmak üzere 1. ve 2. Meclis, Etnografya Müzesi ve Roma Tiyatrosu gibi tarihi ve kültürel yerleri ziyaret eden vatandaşlar, Ankara'nın tarihini, kültürünü ve doğasını yakından tanıma şansı buluyor. Gezilere katılmak isteyenlerin bireysel başvurularını Başkent 153 Çağrı Merkezi üzerinden, grup başvurularını ise ABB Hizmet Binası'nda dilekçe ile gerçekleştirebilmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler