Kadın Oyunları Festivali, Ayvalık'ta Dördüncü Kez Sahne Alacak

Kadın Oyunları Festivali, Ayvalık'ta Dördüncü Kez Sahne Alacak

Festival kapsamında 23 Mart'ta "Ben Rosa Luxemburg", 24 Mart'ta "Disko Topu", 25 Mart'ta "Mavi Müzikhol", 26 Mart'ta "Mutlu Bir Romanın Aşk Hikayesi" ve 27 Mart'ta "Bir Tatlı Kaşığı Çamur" adlı oyunlar sahnelenecek.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın tek kadın temalı tiyatro festivali olan Kadın Oyunları Festivali, dördüncü kez Ayvalık'ta tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 23-27 Mart tarihleri arasında Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde gerçekleştirilecek olan festival, beş farklı oyunla seyirciyle buluşacak.

Festival kapsamında 23 Mart'ta "Ben Rosa Luxemburg", 24 Mart'ta "Disko Topu", 25 Mart'ta "Mavi Müzikhol", 26 Mart'ta "Mutlu Bir Romanın Aşk Hikayesi" ve 27 Mart'ta "Bir Tatlı Kaşığı Çamur" adlı oyunlar sahnelenecek. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da festivalin yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, festivalin büyük ilgi gördüğünü ve bu yıl da tiyatroseverleri beş farklı oyunla buluşturacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Başkan Ergin, festival kapsamındaki oyunların titizlikle seçildiğini ve kadın konusunu nitelikli bir şekilde ele alan yapımların tercih edildiğini ifade etti.

Festival Direktörü Hasan Eldemir ise, festivalin son zamanlarda nitelikli tiyatro izleyicilerine ulaştığını ve bu durumun kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Eldemir, festivalin kültür-sanat alanında önemli bir sosyal sorumluluk faaliyeti olduğunu vurgulayarak, geçtiğimiz yıl elde edilen gelirin bir bölümünün depremzedelerin eğitim masraflarına destek olmak için bağışlandığını hatırlattı.

Her geçen yıl büyüyen festival, bu yıl altı farklı kentte tiyatroseverlerle buluşacak. Ankara, Aydın, Bandırma, Konyaaltı, Çanakkale ve Ayvalık'ta düzenlenecek olan festivalde, kadın temalı nitelikli tiyatro oyunları sergilenecek. Ayrıca, festivalin açılışında, canlı performans konseri ve kadının sosyal hayattaki yeri üzerine siyasetçilerin katılacağı bir söyleşi de gerçekleştirilecek. Bu yıl Ayvalık'ta ayrıca "Gündüz Kuşağı Yerel Seçkiler" adıyla, çevre il ve ilçelerden başarılı kadın oyunlarının da programa alınmasıyla festival daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler