Ankara Kalesi Broşürü ve İllüstrasyon Haritası hazırlandı

Ankara Kalesi Broşürü ve İllüstrasyon Haritası hazırlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalesi ve Çevresini Tanıtacak Yeni Bir Projeye İmza Attı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinin önemli simgelerinden olan Ankara Kalesi ve çevresinde bulunan tarihi ve kültürel yapıları tanıtmak için yeni bir projeye imza attı.

Proje kapsamında, Ankara Kalesi Broşürü ve İllüstrasyon Haritası hazırlandı. Broşürde, Ankara Kalesi ve çevresinde bulunan 21 eserin tarihi ve özellikleri hakkında bilgi veriliyor. İllüstrasyon harita ise, bölgenin tarihi ve kültürel yapılarının konumlarını gösteriyor.

Broşürler, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ekipleri tarafından turizm bürolarına ve ilgili birimlere ücretsiz olarak dağıtılıyor. Ayrıca, Ankara Kalesi İllüstrasyon Haritası’nın bulunduğu ayaklı panolar; Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin ana giriş kapısı karşısına, Ankara Kalesi esas giriş kapısı Hisarkapı’ya ve UNESCO Dünya Mirası Arslanhane Camisi önüne yerleştirildi. Ankara Kalesi Duvar Panoları ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Ana Binası’nda Konferans Salonu ana fuayesine ve Ankara Saat Kulesi’nin üzerinde yer aldığı kale burcunun altına yerleştirildi.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Çetin Ünal, projenin Ankara Kalesi ve çevresinin turizm potansiyeline ve değerine katkı sağlayacağına inandığını belirterek, “İllüstrasyon haritamızda Ankara Kalesi civarında bulunan 21 eser bulunmakta. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler bu illüstrasyon haritalarıyla bölgeyi yakından tanıyabilecek” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler