Babacan: "Bu kayyum politikası halkı cezalandırmaktır"

Babacan: "Bu kayyum politikası halkı cezalandırmaktır"

Ali Babacan: "Diyarbakır'da kayyum politikası, Kürtçe üzerindeki baskılar ve ekonomik krizi eleştirdi"

Ali Babacan, 12 Ocak Perşembe günü Diyarbakır'da halkla buluştu. Düzenlenen basın toplantısında, iktidarın kayyum politikasına, Kürtçe dili üzerindeki baskılara, iktidarın ekonomi yönetimine, Diyarbakır'ın yerel sorunlarına değindi.

Babacan, konuşmasında Diyarbakır'da kayyum politikasının halkın iradesini yok saydığını, Kürtçe dilinin en çok konuşulan ikinci dil olmasına rağmen Meclis'te yok sayıldığını, iktidarın ekonomi politikalarının ülkeyi 90'lı yıllara götürdüğünü, Amedspor'a yönelik ırkçı muameleyi kınadığını ve Diyarbakır'ın yerel sorunlarına çözüm üreteceklerini söyledi.

Kayyum politikası halkın iradesini yok sayıyor

Babacan, iktidarın kayyum politikasını eleştirerek, "Bu kayyum politikası halkın iradesini yok saymaktır. Bu kayyum politikası halkı cezalandırmaktır. Kayyum politikası demokrasimizin orta yerine açılmış koca bir çukurdur" dedi.

Kürtçe dili yok sayılıyor

Babacan, Kürtçe dilinin en çok konuşulan ikinci dil olmasına rağmen Meclis'te yok sayıldığını belirterek, "Meclis tutanaklarını bir açıp baksanız ki internette hepsi var. Merak edenler girsin, şöyle baksın o günlerde, o konuşmalarda tutanaklara ne geçiyor? Yani kürsüden bir-iki kelime bir-iki cümle Kürtçe konuşuyor ya milletvekilleri, ama meclis kayıtlarına tutanaklara nasıl geçiyor? Bazen X yazıyorlar, bazen bilinmeyen bir dil yazıyorlar. Yahu siz Fransızcayı, İngilizceyi konuşulduğunda biliyorsunuz da bu ülkede en çok konuşulan ikinci dili mi konuşulduğunda anlamıyorsunuz, bilinmeyen bir dil diye yazıyorsunuz?" diye konuştu.

Ekonomi politikaları ülkeyi 90'lı yıllara götürüyor

Babacan, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek, "Bugünkü iktidar döndü dolaştı 90'lı yıllara götürüyor ülkeyi. Sadece ekonomik açıdan değil sadece yüksek enflasyon sadece geçim sıkıntısı hayat pahalılığı açısından değil. Ama her alanda her alanda memleketi 2002 öncesine park etmeye çalışıyorlar" dedi.

Amedspor'a yönelik ırkçı muamele kınandı

Babacan, Amedspor'a yönelik ırkçı muameleyi kınayarak, "Amedspor’a yöneltilen bu öfkeyi, fiziki şiddete varan ırkçı muameleyi görüyoruz ve reddediyoruz. Ya 90'lı yılların simgelerini, sloganlarını, katillerini pankart yapıp maçlarda gösteriyorlar insanlara ya. Böyle bir şey olur mu? Hiç utanmıyorlardı ya. O gencecik çocukları, o körpe zihinleri, maç izlemeye gelen lise öğrencilerini, üniversite öğrencilerini. Daha o yaşlarda ayrımcılıkla zehirliyor bunlar ya. Bakın arkadaşlar, bunları yapanlar var ya, bu ayrımcılığı, bu ırkçılığı yapanlar var ya, bunlar bu ülkenin en önemli beka tehlikesidir arkadaşlar" diye konuştu.

Diyarbakır'ın yerel sorunlarına çözüm üreteceğiz

Babacan, Diyarbakır'ın yerel sorunlarına çözüm üreteceklerini belirterek, "Türkiye'nin dört bir köşesinde olduğu gibi Diyarbakır'da da uyuşturucu madde kullanımı artmış durumda. Ve aslında bu işte yerel yönetimlere çok iş düşüyor. Çünkü yerel yönetimler yereli en iyi bilenler. Mahalle mahalle iyi tanıyanlar. Gençleri sahipsiz bırakmayacak onları bu illetten kurtarmak için yereldeki bütün imkanları da seferber edeceğiz. Gençlerimizin sağlıklı ve sıhhatli bir yaşam sürdürmesi bir numaralı meselemiz" dedi.

Babacan ayrıca, kentsel yenilenme projelerini daha düşük maliyetli ve kolay ödenebilir hale getireceklerini ve kentsel yenilenmeyi demokratikleştireceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler