Başkentte Geleceğin Mesleklerine Geçiş İçin Çalıştay

Başkentte Geleceğin Mesleklerine Geçiş İçin Çalıştay

Çalıştaya, Türkiye'nin dört bir yanından belediyeler, sivil toplum kuruluşları, KOBİ'ler ve meslek odaları katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, geleceğin mesleklerinde iş sahibi olmak isteyenleri desteklemek için bir çalıştay düzenledi. Çalıştaya, Türkiye'nin dört bir yanından belediyeler, sivil toplum kuruluşları, KOBİ'ler ve meslek odaları katıldı.

Çalıştayın amacı, iş gücünün dijital dönüşüme uyumlu hale getirilerek geleceğin mesleklerinde istihdamını artırmak. Bu kapsamda, mesleki eğitimlerin ihtiyaca ve amaca uygun bir şekilde dönüştürülmesi, kursiyerlerin iş bulma süreçlerine etkin bir katkı sağlanması, kadınların istihdama katılımının artırılması ve desteklenmesi gibi konular ele alındı.

Çalıştayda konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, "Geleceğin meslekleri için istihdam oluşturma projemizin en önemli faaliyetlerinden biri olan çalıştayda, mesleki eğitimlerin dijital dönüşüme uygun olarak yeniden yapılandırılması üzerinde durduk. Ayrıca, kadınların istihdama katılımını artırmak için de çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Çalıştayın sonunda, katılımcılar tarafından hazırlanan rapor, istihdamın artırılması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar için bir yol haritası oluşturacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler