Başkent Sağanak Yağışa Hazır

Başkent Sağanak Yağışa Hazır

Ankara'da sel ve su taşkınlarını önlemek için kapsamlı bir temizlik çalışması başlatıldı

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Başkent'te sel ve su taşkınlarını önlemek için kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. Çalışmalar kapsamında, kum, çakıl, yaprak, dökülen yağ ya da bebek bezi gibi maddeler ile tıkanan ızgaralar temizleniyor.

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, son 2 ayda 74 bin 877 ızgaranın, 871 sel kapanının ve 65 altgeçidin temizlendiğini açıkladı. Akçay, bu kapsamda yılda en az 3 kez ızgaraların kontrol edileceğini ve tıkanmadan önce temizleneceğini söyledi.

Akçay, ayrıca atık su (kanalizasyon) ve yağmur suyu hatlarının zamanla kum, çakıl, yağ gibi çökelmiş malzeme birikimi ile dolarak çalışamaz duruma geldiğine dikkati çekerek, vatandaşları ızgaraları tıkayabilecek malzemeleri ızgaralara atmamaları konusunda uyardı.

ASKİ, Ankara'nın 25 ilçesinin tamamında gerçekleştirilen rutin temizlik, bakım ve onarım çalışmaları ile Başkent'i sağanak yağışa hazır hale getirmek için var gücüyle çalışıyor. Çalışmalarda ekonomik ömrünü tamamlayan ızgaralar ise yenileriyle değiştiriliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler