CHP ve DEM Partisi ortak açıklama yaptı

CHP ve DEM Partisi ortak açıklama yaptı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'nin sorunları konuşuldu, kayyum siyaseti reddedildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ı kabul etti.

Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Özel, iki parti arasındaki iletişimin ilk adımlarının atıldığını belirterek, "DEM Parti ile ilişkilerimizi bundan sonra da kamuoyunun önünde, açık ve şeffaf bir şekilde sürdürmeyi, karşılıklı ziyaretler yapmayı ve Türkiye'nin çok önemli meseleleri konusunda görüş alışverişinde bulunmayı sürdüreceğiz" dedi.

Özel, ülke meselelerinin de görüşüldüğü görüşmede, ekonomik kriz, işsizlik, kayyum siyaseti ve anayasa krizi gibi konuların ele alındığını söyledi.

Özel, ekonomik krize ilişkin olarak, "En çok emekliler açısından yakıcı olan ekonomik krizi ve satın alma güçlüklerini, işsizliği, Türkiye'nin içinde bulunduğu tüm krizleri konuşma imkanı bulduk" dedi.

Kayyum siyasetine de değinen Özel, "Cumhuriyetin 100'üncü yılında, Cumhuriyet'i kurmuş ve çok partili rejimi getirmiş, ülkeye çok partili demokrasiyi getirmekle haklı olarak övünen bir siyasi partinin genel başkanı olarak, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında bazı seçmenlerin kendilerine yerel yönetici seçebildiği, bazılarının yerel yöneticilerini seçemediği, seçseler dahi yönetmelerine izin verilmediği bir ülkeyi kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Anayasa krizine ilişkin olarak ise Özel, "Bugün ülkenin Cumhurbaşkanının da sahiplendiği, ülkenin seçilmiş milletvekillerinin adına yemine davet edilen Can Atalay'ın yemin edemediği, Hataylıların seçtikleri milletvekiline 'Milletvekili sıfatını ona siz veremezsiniz Hataylılar olarak, biz talimat alırsak saraydan onu tutarız ve salmayız' dedikleri bir noktada, Meclis Başkanının da üzerine düşeni yapmadığı bir sürecin içindeyiz" dedi.

Özel, CHP olarak bu hafta pazar günü saat 13.00'te Tandoğan Meydanı'nda bir miting düzenleyeceklerini belirterek, "Bu mitinge tüm siyasi partiler, sendikalar, meslek örgütleri ve siyasi görüşü ne olursa olsun Anayasa'ya, özgürlüklere, demokrasiye, örgütlenme özgürlüğüne, gösteri ve yürüyüş hakkına, emeğine ve ekmeğine sahip çıkan herkesi davet ediyoruz" dedi.

Özel, yerel seçimlerin ülkenin ortak geleceğine sahip çıkma seçimleri olduğunu da vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler