CHP'li Taşcıer: Emekliye mezar yeri bile lüks oldu

CHP'li Taşcıer: Emekliye mezar yeri bile lüks oldu

Taşçıer: "Emekliye değil ev, araba, tatil, mezar yeri almak bile lüks olmuş. Bugün bir emeklinin maaşı, eşi vefat etse yanındaki mezar yerini almaya yetmiyor." dedi.

CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Gölge Bakan Gamze Taşcıer, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesi olan 17 bin 2 liraya yükseltilmesini istedi.

Taşcıer, yaptığı yazılı açıklamada, emeklilerin aylıklarının bugünkü asgari ücretin bile altında olduğunu belirterek, "Emekliye değil ev, araba, tatil, mezar yeri almak bile lüks olmuş. Bugün bir emeklinin maaşı, eşi vefat etse yanındaki mezar yerini almaya yetmiyor." dedi.

Taşcıer, emeklilerin yıllardır çalıştığını, alınteri döktüğünü ve ülkesine hizmet ettiğini ancak korkunç bir sefaletle baş başa bırakıldığını ifade etti.

2002 yılında en düşük işçi emeklisi aylığının asgari ücretin 1,39 katı olduğunu ancak bu oranın emekli aleyhine işlediğini belirten Taşcıer, "Bugün en düşük emekli aylığı asgari ücretin kat be kat altında bir aylık halini aldı." ifadelerini kullandı.

Taşcıer, CHP olarak emekliler için en düşük aylığın asgari ücret seviyesine, yani 17 bin 2 liraya yükseltilmesini istediklerini kaydetti.

Taşcıer, ayrıca aylık bağlama oranlarının yeniden yükseltilmesini, 2000 sonrasına intibak yasasının bir an önce çıkarılmasını ve bayram ikramiyelerinin 15 bin liraya yükseltilmesini önerdiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler