CHP'li Yardımcı: AKP, 2023 yılında kültür sanatta sınıfta kaldı

CHP'li Yardımcı: AKP, 2023 yılında kültür sanatta sınıfta kaldı

Koza Yardımcı, “RTÜK sopasıyla dizileri sansürleyen ya da cezalandıran AKP, 2023 yılında kültür sanatta yine sınıfta kaldı” dedi.

CHP Kültür ve Turizm Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, AKP'nin 2023 yılındaki kültür sanat karnesini açıkladı. Yardımcı, AKP iktidarının yaklaşık 22 yıldır kendinden olmayana nefes aldırmama konusundaki kararlı tavrını 2023 yılında da sürdürdüğünü ifade etti.

Yardımcı, AKP'nin festival ve konser yasaklarıyla kültür sanat etkinliklerini baskı altına almaya devam ettiğini belirterek, "AKP'nin seküler yaşam tarzını direkt hedef alan eylemlerine bu yıl da hız kesmeden devam etti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un TBMM'deki bütçe görüşmeleri esnasındaki konuşmasında da belirttiği gibi 46 etkinlik yasaklandı. Antalya'daki otelleriyle oldukça meşgul olan Bakan Ersoy, bu sayıyı az bulsa da özüne baktığımız zaman iptal edilen etkinlikler hep muhalif sanatçıların yer aldığı festival ya da konserler oldu. 22 yıllık AKP iktidarı kültür sanatta sınıfta kalsa da yasaklama konusunda üstün başarı gösterdi." dedi.

Yardımcı, AKP'nin yasakladığı bazı etkinlikleri şöyle sıraladı:

Kozlu Fest - Kuzey Fest - Kazdağı Ekofest - Nilüfer Müzik Festivali - Altın Portakal Film Festivali - Çukurova Rock Festivali

Yardımcı, festivallerin yanı sıra muhalif sanatçıların konserlerinin de iptal edilmesine tepki gösterdi. Yardımcı, "Apolas Lermi, Ara Malikian, Aynur Doğan, Cem Adrian, Gökçe, Grup Yorum, Hande Yener, Korhan Özyıldız & Selçuk Balcı, K-POP Grubu Mirae, Mabel Matiz, Eypio, Melek Mosso, Melike Şahin, Metin & Kemal Kahraman, Niyazi Koyuncu gibi pek çok sanatçımızın konseri iptal edildi. Bu yaklaşımı doğru bulmuyoruz." dedi.

AKP'nin bu denli yasaklamalarına rağmen CHP'nin kültür ve sanatın birleştirici gücüne inandığını belirten Yardımcı, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında CHP'li belediyelerimiz vasıtasıyla vatandaşlarımızın kültür sanatla ilişkisini güçlendireceğiz. Kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözüne atıf yaparak 2024 yılında her belediyemizi bir sanat alanına çevireceğimize söz veriyorum." dedi.

Yardımcı, 2023 yılında kaybettiğimiz sanatçıları da anarak, "Bu kayıplarımızı yılın son günlerinde bir kez daha saygı ve sevgiyle anıyorum. Kültür sanat bir mücadele alanı, etkili ve etkin politikalarla AKP'nin yasakçı ve sansürcü tutumuna rağmen var olacağız. 2024 yılı hepimize sağlık, huzur ve başarı getirsin." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler