Fotoğraflarla Türk kadınının bağımsızlık mücadelesi

Fotoğraflarla Türk kadınının bağımsızlık mücadelesi

Çankaya Belediyesi,Türk Kadınlar Birliği'nin "Haremden Özgürlüğe Türk Kadınının Bağımsızlık Öyküsü" başlıklı fotoğraf sergisi ile Başkentli sanatseverleri ağırlıyor.

Çankaya Belediyesi, Türk Kadınlar Birliği işbirliğiyle düzenlenen "Haremden Özgürlüğe Türk Kadınının Bağımsızlık Öyküsü" fotoğraf sergisi, Başkentli sanatseverlerle buluştu. Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açılan sergi, 1 Ocak tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Sergi, Hamza Rüstem Koleksiyonu'ndan seçilen, geçtiğimiz yüzyılın başından ortalarına tarihlenen 320 fotoğraftan oluşuyor. Fotoğraflar, Türk kadınının emperyalizme karşı verdiği mücadeleden, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte elde ettiği hak ve özgürlüklere kadar uzanan bir dönemi anlatıyor.

Serginin ilk bölümü, Osmanlı dönemindeki kadına bakış açısını yansıtıyor. Bu bölümde, kadınların eğitim, çalışma ve sosyal hayata katılımının kısıtlı olduğu bir döneme ait fotoğraflar yer alıyor.

İkinci bölümde ise, Kurtuluş Savaşı yıllarında kadın cephede ve cephe gerisinde verdiği mücadeleyi gözler önüne seriyor. Bu bölümde, kadınların savaşa katılmaları, cephede yaralılara bakmaları, cephe gerisinde üretime katkıda bulunmaları gibi fotoğraflar bulunuyor.

Üçüncü bölümde ise, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte Türk kadınının elde ettiği haklar ve özgürlükler anlatılıyor. Bu bölümde, kadınların seçme ve seçilme hakkı, eğitimde fırsat eşitliği, çalışma hayatında yer alma gibi fotoğraflar yer alıyor.

Sergi, Türk kadınının bağımsızlık mücadelesinin önemli bir dönemini gözler önüne seren önemli bir çalışma olarak dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler