Çocukların Diş Sağlığı İçin Önerilen Besinler

Çocukların Diş Sağlığı İçin Önerilen Besinler

Global Diş Hekimliği Derneği Başkanı Diş Hekimi Zafer Kazak, çocukların diş sağlığını korumak için önemli besinleri açıkladı.

Global Diş Hekimliği Derneği Başkanı Diş Hekimi Zafer Kazak, çocukların diş sağlığını korumak için önemli besinleri açıkladı.

Günümüzde bağışıklık sistemimizi güçlü tutmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bol bol C vitamini ve protein alımına özen gösteriyoruz. Ancak özellikle çocuklarımızın diş sağlığını korumak ve ağız sağlığımızı desteklemek için hangi besinleri tüketmemiz gerektiğini biliyor muyuz?

Peynir: İçerdiği kazein sayesinde diş yapısını güçlendirerek başlangıç diş çürüklerini önleyebilir. Ayrıca ağız içi PH dengesini sağlayarak asitli yiyeceklerin oluşturduğu etkileri dengelemeye yardımcı olabilir.

Sert Meyve ve Sebzeler: Havuç, elma ve salatalık gibi sert meyve ve sebzeler, lifli yapılarıyla diş aralarındaki plakları temizlemeye yardımcı olabilir. Bu besinler aynı zamanda çene kaslarının ve kemiklerinin dengeli çalışmasına destek olur ve diş değişim dönemlerinde doğal bir kaşıyıcı olarak işlev görür.

C Vitamini İçeren Gıdalar: Kontrollü tüketildiğinde, C vitamini içeren gıdalar diş etlerindeki kolajen üretimini artırarak sağlıklı diş etlerine sahip olmamıza yardımcı olabilir. Ancak asit içeren bu besinlerin aşırı tüketilmesi dişlerde aşınmalara neden olabilir.

Mor ve Koyu Kırmızı Meyveler: Yaban mersini gibi mor ve koyu kırmızı meyveler, içerdikleri özel maddeler sayesinde mikropların diş yüzeyine tutunmasını engelleyebilir.

Yeşil Çay: Polifenoller içeren yeşil çay, anti bakteriyel etki göstererek bakterilerin diş yüzeyine tutunmasını engelleyebilir. Günde şekersiz olarak tüketilecek 2 bardak yeşil çayın diş sağlığına olumlu etkileri olabilir.

Probiyotik Besinler: Kefir, ayran ve yoğurt gibi probiyotik besinler, fermente oldukları için içerdikleri süt şekeri parçalanmıştır. Ayrıca içerdikleri iyi bakteriler, kötü mikropların sayısını azaltarak diş çürüğü oluşumunu engelleyebilir ve diş ve kemik yapısını güçlendirebilir.

Bu besinleri dengeli ve kontrollü bir şekilde tüketerek çocukların diş sağlığını desteklemek mümkündür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler