Taksilere Panik Butonları Takılmalı

Taksilere Panik Butonları Takılmalı

CHP, Taksici Esnafının Güvenliği İle İlgili Araştırma Önergesi Sundu: "Güvenlik Endişeleri Giderilmeli"

CHP, taksici Oğuz Erge'nin cinayeti sonrasında, taksici esnafının sorunlarının tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi ve güvenlik endişelerinin ortadan kaldırılması amacıyla TBMM Başkanlığı'na araştırma önergesi sundu.

CHP Grup Başkanvekilleri Burcu Köksal, Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın imzasını taşıyan önerge, Türkiye'de kayıtlı yaklaşık 100 bin taksici esnafının sorunlarının ele alınmasını hedefliyor. Önergede, taksici esnafının can ve mal güvenliğinin öncelikli sorun olduğuna dikkat çekiliyor:

"Son yıllarda birçok taksici cinayeti ve taksici esnafına yönelik hak ihlalleri yaşandı. Taksici esnafı, bu cinayetlerin önlenebilmesi için çeşitli taleplerde bulunuyor. Son olarak, İzmir'in Gaziemir ilçesinde taksici olarak görev yapan Oğuz Erge, 31 Ocak'ta Delil Aysal'ı taşıyarak son derece insani bir yaklaşımla hareket etti. Ancak Delil Aysal, varmak istediği yere ulaştığında Oğuz Erge'yi vurarak öldürdü. Bu olay, toplumda büyük infiale neden oldu."

"Araştırma önergesinde, son 15 yılda yaklaşık 200 taksici esnafının cinayete kurban gittiği belirtiliyor. Bu cinayetlerin yanı sıra, birçok taksicinin darp, gasp, taciz ve hakaret gibi saldırılara maruz kaldığı vurgulanıyor. İçişleri Bakanlığı'nın kamera uygulamasını ertelemesi de eleştiriliyor."

"Önergeye göre, taksici esnafının can ve mal güvenliği için Avrupa'daki gibi kurşun geçirmez kabin sistemi zorunlu hale getirilmeli ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı panik butonları takılmalıdır. Bu tedbirlerin alınmasıyla taksici esnafının güvenlik endişelerinin giderilmesi amaçlanıyor."

"Anayasamızın ve TBMM İçtüzüğü'nün ilgili maddelerine dayanarak, taksici esnafının sorunlarının tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması öneriliyor."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler