TMMOB: Sağlıklı Kentleşme İçin Bilimsel İlkelere Uyun!

TMMOB: Sağlıklı Kentleşme İçin Bilimsel İlkelere Uyun!

Şehir Plancıları: Tüm aday ve aday adaylarını, kamu yararını, kent hakkını ve toplumcu yerel yönetim ilkelerini sözlerine ve eylemlerine temel alarak hareket etmeye davet ediyoruz.

TMMOB Şehir Plancıları yerel seçimler öncesinde başkan adaylarını ve seçmenleri uyardı.
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, bazı belediye başkanı adaylarının, seçim vaadi olarak sunduğu "ilave 1 kat", "ilave 2 kat" gibi emsal artışı vaatlerini büyük bir endişeyle karşılıyoruz. Bu vaatler, bilimsel ilkelere dayanmamakta ve planlama esaslarını göz ardı etmektedir.

Kentlerimizi kaosa sürükleyecek, yetersiz sosyal ve teknik altyapılarla yaşam alanlarını tehlikeye atacak bu tür vaatlerin, sağlıklı ve güvenli kentleşme ilkesiyle bağdaşmadığını vurgulamak istiyoruz. Yurttaşların güvenli ve sağlıklı barınma hakkını müteahhitlere devretmek anlamına gelen bu vaatler, yaşam alanlarının ranta kurban edilmesi tehlikesini beraberinde getirmektedir.

Bu nedenle, TMMOB Şehir Plancıları Odası olarak, tüm yurttaşlarımızı bu tür kişilere prim vermemeye çağırıyoruz. Ayrıca, tüm aday ve aday adaylarını, kamu yararını, kent hakkını ve toplumcu yerel yönetim ilkelerini sözlerine ve eylemlerine temel alarak hareket etmeye davet ediyoruz.

Sağlıklı ve güvenli kentleşme için bilimsel ilkelere ve toplumun ortak çıkarlarına uygun hareket etmeye çağırıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler