Diyabet Hastalarına Motivasyon Kampı

Diyabet Hastalarına Motivasyon Kampı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Diyabet Teşhis, Tedavi ve Eğitim Vakfı iş birliğiyle diyabet hastalarına yönelik 5 gün süren bir motivasyon kampı düzenlendi.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Kızılcahamam Şifa Termal Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen kampta diyabet hastalarına sosyal aktiveler ve eğitim desteği verildi.

Kampın son gününde düzenlenen programda konuşan Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, diyabetli hastalara destek olmak için bu tür çalışmalara her zaman sıcak baktıklarını ifade etti. Ünsal, diyabet hastalarının sayısının Avrupa'da birinci sıraya yükseldiğine dikkat çekerek, düzensiz yaşam tarzının bu hastalığın artmasına neden olduğunu söyledi. Ailelerin hastalara destek olması gerektiğini vurgulayan Ünsal, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Diyabet Teşhis, Tedavi ve Eğitim Vakfı Başkanı Tülin Koçoğlu ise kampın çok güzel geçtiğini ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.

Kamp Soğuksu Milli Parkı'nda Doğayla İç İçe Kapanış Gerçekleştirdi:

Sağlık İşleri Daire Başkanlığında görev yapan Biyolog Ezgi Sarıkaya, kampın Soğuksu Milli Parkı'nda doğayla iç içe tamamlandığını söyledi. Sarıkaya, belediyenin tüm imkanlarını kullanarak halk sağlığına önem verdiklerini ve bu tür çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

15 yıldır diyabet hastası olan ve motivasyon kampına katılmaktan dolayı mutluluk duyan Emre Metin ise kampın çok eğlenceli geçtiğini ve diyabet eğitimleri, spor ve hijyen gibi konularda bilgi edindiklerini söyledi. Metin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a teşekkürlerini iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler