Cumhurbaşkanı Erdoğan: Süper Kupa krizi sabotaj girişimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Süper Kupa krizi sabotaj girişimi

Erdoğan, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak ertelenen Süper Kupa maçında yaşanan krizi "Türkiye'nin çıkarlarına yönelik çok açık bir sabotaj girişimi" olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı ihracat rakamlarının açıklanması programında yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak ertelenen Süper Kupa maçında yaşanan krizi "Türkiye'nin çıkarlarına yönelik çok açık bir sabotaj girişimi" olarak değerlendirdi.

Erdoğan, konuşmasında, "Türkiye, dostlarının sayısını artırmaya devam edecek. Provokasyonlarla, art niyetli söylemlerle, ülkemizi bölgedeki ortaklarından, tarihi bağlarının olduğu kardeş ülkelerden koparma girişimlerinin farkındayız." dedi.

Erdoğan, "Yaz aylarında turizmi baltalamaya yönelik bir kampanya yürütülmüştü. Şimdi benzer bir dalganın muhalefetin de desteğiyle spor üzerinden oluşturulmaya çalışıldığını görüyüruz. İnançlar ve ülkeler hedef alınıyor." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Türkiye'nin çıkarlarına yönelik açık bir sabotaj girişimi vardır. Nasıl daha önceki kirli senaryoları yırtıp attıysak bu oyunu da mutlaka boşa çıkaracağız." diye konuştu.

Enflasyonda düşüş için tarih verdi

Erdoğan, konuşmasında enflasyonla mücadeleye de değindi. Enflasyonun önlemlere rağmen yüksek seyretmeye devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üretim, istihdam ve ekonomik büyümeden taviz vermeden enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara indirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Erdoğan, "Aldığımız önlemlerle enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Yılın ikinci yarısından itibaren küresel ekonomide yeni bir olağanüstülük yaşanmazsa politikalarımızın etkisini daha net göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Japonya'ya geçmiş olsun dilekleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, dün şiddetli bir depremle sarsılan Japonya'ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erdoğan, "Küresel ekonomide sarsıntılar halen devam ediyor. Bunlara rağmen dış ticaretimizi geliştirmeye verdiğimiz emeğin önemini ihracatta topluyoruz." dedi.

İhracat rekoru kırıldı

2023 yılı ihracat rakamlarının açıklanması programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023 yılı ihracatımız geçen yıla göre yüzde 0,6 oranında artışla 255 milyar 809 milyon dolara ulaşarak, Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırmıştır." dedi.

Erdoğan, "Geçtiğimiz sene ihracat yapmayan ilimiz kalmadı. 2023 yılında en fazla ihracat yapan 5 ilimiz sırasıyla; toplam 59,4 milyar dolarlık ihracatla İstanbul birinci oldu. İstanbul'u Kocaeli takip ediyor. İzmir 3'üncü, Bursa 4'üncü ve Tekirdağ 5'inci sırada yer aldı." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Yola çıktığımız 2002 yılında aylık ortalama 3 milyar dolar ihracat yaparken bugün aylık ortalama 21,3 milyar dolar ihracat gerçekleştiriyoruz." dedi.

Cari işlemler açığı geriledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış ticaret açığı ve cari işlemler açığının kalıcı olarak düşmeye başladığını belirterek, "Son 5 aydır dış ticaret açığı ve cari işlemler açığının kalıcı olarak düşmeye başladığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde iyileşmenin süreceğine inanıyoruz." dedi.

2024 ihracat hedefi 375 milyar dolar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı ihracat hedefinin 375 milyar dolar olduğunu belirterek, "Türkiye bunu başaracak güce fazlasıyla sahiptir." dedi.

Erdoğan, "2023'de mal ve hizmet ihracatçılarımıza 11,6 milyar lira destek sağladık. İhracat desteklerine tahsis ettiğimiz bütçeyi 2024'te iki katına çıkartıyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler