Depremzedeler İçin Bayram Pikniği Düzenlendi

Depremzedeler İçin Bayram Pikniği Düzenlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nda depremzedeler için özel bir etkinlik düzenledi. Sosyal Konutlarda misafir edilen depremzedeler, çeşitli sosyal etkinliklerle buluşturuldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nda depremzedeler için özel bir etkinlik düzenledi. Mamak ilçesi Araplar Mahallesi'nde bulunan Eserkent Sosyal Konutları'nda misafir edilen depremzedeler, çeşitli sosyal etkinliklerle buluşturuldu. Bu etkinlik kapsamında Çubuk-1 Rekreasyon Alanı'nda bir piknik düzenlendi ve depremzedeler güzel havayı ve doğayı doyasıya yaşadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş depremlerinin ardından Başkentteki depremzedeleri ağırlamaya devam ediyor. Bu kez de Mamak ilçesi Araplar Mahallesi'ndeki Eserkent Sosyal Konutları'na misafir edilen depremzedeler için bayram pikniği organize edildi.

Piknik etkinliği, Çubuk-1 Rekreasyon Alanı'nda gerçekleştirildi. Yılın her mevsiminde büyük ilgi gören bu alan, depremzedeleri ağırladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bu piknik sayesinde, yaklaşık 300 depremzede vatandaş temiz hava, güneş ve doğanın tadını çıkarma fırsatı buldu.

Etkinlikte konuşan depremzede vatandaşlar, bayramlarının buruk ve hüzünlü geçtiğini belirtse de düzenlenen piknik sayesinde biraz olsun gülümseyebildiklerini ifade etti. Depremzedeler, Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek duygularını dile getirdi. Bir depremzede vatandaş olan Kemal Aksaç, "Hatay'dan geliyoruz. Buruk bir bayram bizim için. Belediyemiz bize kucak açtı. Herkesin bayramını kutluyorum" dedi.

Diğer depremzede vatandaşlar da ailelerinden uzakta olmanın zorluğunu yaşarken, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği aktivitelerin moral verici olduğunu belirttiler. Organizasyonu değerlendiren Elif Ayaz ise "Malatya'dan geliyoruz. Çok güzel bir etkinlik, normalde de güzel etkinlikler yapıyoruz. Evimizi aramadık bu aktivitelerden dolayı. Ankara Büyükşehir Belediyesi eksikliklerimizi, burukluğumuzu gidermeye ve yaralarımızı sarmaya çalışıyor. Mansur Yavaş Bey'e ve ekibine teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Depremzede vatandaşlar, bu etkinlik sayesinde bir süreliğine de olsa zorlu süreçlerini unutabildiklerini ifade etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi, depremzedelerin yanında olmaya ve onlara destek vermeye devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler