Dursun Özbek: "TFF'nin Kararını Kınıyoruz"

Dursun Özbek: "TFF'nin Kararını Kınıyoruz"

Özbek: "Bazılarının gönlünü yapmak için federasyon karar almamalı. Çok dikkatli olunması lazım. Yarın bir başka birisi ‘bu kararı beğenmiyorum’ diyip yeniden kurul kuralım der.

Galatasaray Başkanı Dursun Aydın Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 1959 öncesi oynanan turnuvalardaki birinciliklerin şampiyonluk sayılması ile ilgili geçmişte alınan kesinleşmiş hukuki kararlara rağmen kurduğu komisyona tepki gösterdi.

Galatasaray Televizyonu'na konuşan Özbek, "Federasyon şapkasını önüne koyup tekrar düşünmesi lazım. Bunun sonu gelmez. Buradaki en büyük düşünülmesi gereken husus geçmiş federasyonun aldığı kararların yok sayılması. Federasyon özerk bir kurul. Karışanı, görüşeni yok. Siz bunu nasıl bir anda ters yüz edip geçmiş federasyonun aldığı kararları yok sayıyorsunuz?" dedi.

Özbek, "Bazılarının gönlünü yapmak için federasyon karar almamalı. Çok dikkatli olunması lazım. Yarın bir başka birisi 'bu kararı beğenmiyorum' diyip yeniden kurul kuralım der. Bunu sonu gelmez. Kaldı ki bu konu önce Tahkim Kuruluna gitmiş. Tahkim de kararını vermiş. Tahkimin kararını da sorgulamaya başladık. 'O Tahkim de yanlış yapmıştı, şimdi biz doğrusunu yapalım' kalkışmasından başka bir şey değil. Bunun çok yersiz olduğunu düşünüyorum. Yeniden Türk futbolunun içine futbolla ilgisi olmayan bir tartışmayı getirip gündemin ortasına sezon başlamadan bomba gibi koydular. Bir sene de bunu tartışırız. Türk futbolunun marka değerini yükseltmeye çalışırken bunu mümkün olduğunca aşağıya çekmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." diye konuştu.

Özbek, "TFF'nin aldığı kararları demek ki bir sonraki federasyon gereksiz bulabilir. Her zaman böyle bir kaosa kapı açmak üzere alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum. Çok yanlış bir karar. Konu daha önce defalarca incelendi. 40 senedir kimsenin aklına gelmedi mi? Böyle bir şey var mı? Böyle bir mantık olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

Özbek, "Olayı köpürtmek yerine futbola odaklanmak peşindeyiz. Bazı arkadaşlarda futbolu dışarıya taşıma şeklinde bir arzu var. Orada tartışalım, gündem yaratalım şeklinde bir arzu var. Ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum." dedi.

Özbek, "Galatasaray olarak bu kararı kınıyoruz. Geçmişte alınan kararları yok farz etmek bir yerde bu yönetimlere ihanet anlamına geliyor. İflas eden tüccarlar eski defterleri karıştırırmış. Şimdi o duruma gelindi. Türk futbolunun buna ihtiyacı yok." diye konuştu.

Özbek, "Futbolla ilgilenen herkese soruyorum. Futbolda bugün vardır. Bugüne bu karar ne fayda getirmiştir? Bizi UEFA listesinde yukarı mı çıkaracak? Türk futbolunda daha verimli bir dönem mi başlayacak? Federasyonun dikkat ettiği husus bu. Türk futbolunun bugününe ne faydası olacak? TFF'ye buradan soruyorum. Türk futbolunun bugününe ne fayda getirecek? Sahadaki oyunumuzu ne kadar genişletecek? Ona baksınlar." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler