Fenerbahçe Müzesi'ne çevreci bir eser: "Sarılachi"

Fenerbahçe Müzesi'ne çevreci bir eser: "Sarılachi"

Sanatçı Sevincy (Sevinç Yıldız) tarafından tasarlanan "Sarılachi" isimli eser, plastik atık atıklarının dönüştürülmesiyle ortaya çıktı.

Fenerbahçe Spor Kulübü, Türkiye'nin ilk basketbol müzesi olan Fenerbahçe Basketbol Müzesi'nde çevreye duyarlı bir eseri sergilemeye başladı. Sanatçı Sevincy (Sevinç Yıldız) tarafından tasarlanan "Sarılachi" isimli eser, plastik atık atıklarının dönüştürülmesiyle ortaya çıktı.

"Sarılachi", metal profiller kullanılarak plastik atıkların oluşturduğu iskelet formunda tasarlandı. Eser, fabrikalardan çıkan hatalı ürünler veya atık plastik ambalajları kullanarak doğanın kirletilmesini önlemeyi amaçlıyor. Led ışıklarla süslenen "Sarılachi", plastik atıkların çevremizi kirletmesine karşı sembolik bir çözüm sunuyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü ve Fenerbahçe Basketbol Müzesi, sosyal sorumluluk projelerine öncülük etmekle tanınıyor. "Sarılachi" isimli eser, bu geleneği sürdürüyor. Eser, spor alanlarında çevre bilincini yaymayı, çevre kirliliği ve iklim krizine karşı farkındalık yaratmayı hedefliyor.

"Sarılachi" adlı eser, kendi ağzından yazılan bir mektup ile kendini tanıtmaktadır. Sarılachi, basketbol için özel olarak yaratılmış, çevre bilincini yayma görevini üstlenmiş ve plastik atıkların doğaya zarar vermesini engellemek için sahalarda mücadele eden bir karakterdir.

"Sarılachi", Fenerbahçe Basketbol Müzesi'nin en özel parçalarından biri haline gelirken, Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından üretilecek ve spor camiasına örnek olacak birçok sosyal sorumluluk projesine ilham kaynağı olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler