Galatasaray, İstanbulspor maçına hazır

Galatasaray, İstanbulspor maçına hazır

Lig’in 22. haftasında İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta 25 Ocak Perşembe günü oynanacak olan müsabaka saat 20.00’de başlayacak.

Galatasarayımız, Trendyol Süper Lig’in 22. haftasında İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta 25 Ocak Perşembe günü oynanacak olan müsabaka saat 20.00’de başlayacak.

Maçı hakem Bahattin Şimşek yönetecek. Onun yardımcılıklarını Kamil Çetin ve Murat Altan yapacak. Dördüncü hakemlik görevini ise Direnç Tosunoğlu üstlenecek.

Sarı-Kırmızılı ekip son olarak Trabzonspor deplasmanında aldığı 5-1’lik galibiyetle morallendi. Zorlu mücadelede gollerimizi Wilfried Zaha (2), Kerem Aktürkoğlu (2) ve Kaan Ayhan kaydetti.

Galatasaray ile İstanbulspor, Süper Lig’de bugüne kadar 47 kez rakip oldu. Takımımız 32 kez sahadan galip ayrılırken, sarı-siyahlılar ise 5 kez galibiyet aldı. 10 mücadele de berabere sona erdi. Aslan'ın 105 golüne, İstanbulspor 41 golle karşılık verdi.

Galatasaray, İstanbulspor'a karşı evinde oynadığı maçlarda sadece bir kez yenildi. Galatasaray, sarı-siyahlıları ağırladığı 23 müsabakada 17 galibiyet elde ederken, 1 maçta mağlup oldu, 5 karşılaşmada da berabere kaldı.

Ligin ilk yarısında rakibiyle oynadığı maçı Galatasaray 1-0 kazanmıştı.

9 MAÇLIK YENİLMEZLİK

Galatasaray, Süper Lig’de Hatayspor’a kaybettikten sonra oynadığı 9 karşılaşmada yenilgi almadı. Ligde sarı-kırmızılılar; Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor, Kayserispor ve Trabzonspor’u mağlup ederken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile de berabere kaldı.

ASLAN EVİNDE PUAN VERMİYOR

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon defansif anlamda da başarılı performans sergiliyor. Sarı-kırmızılılar, ligde çıktığı 21 müsabakada kalesinde 12 gol gördü ve bu performansıyla ligde en az gol yiyen takım konumunda yer alıyor. Cimbom, bu karşılaşmaların 11’inde de kalesini gole kapadı.

Galatasaray, Süper Lig’de sahasında son olarak geçtiğimiz sezonun 2. haftasında Giresunspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmadan sonra oynadığı 27 lig karşılaşmasında 25 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Aslan, bu sezon ligde RAMS Park’ta oynadığı 10 karşılaşmadan da 3 puanla ayrıldı. Cimbom, ayrıca Süper Lig’de bu sezon evinde puan kaybetmeyen tek takım olarak bulunuyor.

Maç öncesi öne çıkan istatistiksel veriler şu şekilde:

Bugüne kadar İstanbulspor'u konuk ettiği 23 Süper Lig maçının tamamında gol atmayı başaran Galatasaray (toplam 58 gol), sarı-siyahlıları ağırladığı son 13 karşılaşmanın hiçbirini kaybetmedi (9G 4B).

Galatasaray ile oynadığı son beş Süper Lig maçını kaybeden İstanbulspor'un, bu rekabet tarihindeki daha uzun tek serisi Kasım 1963-Aralık 1967 arasındaydı (8 maç).

İstanbulspor'a rakip olduğu son dört Süper Lig maçının üçünde gol yemeyen Galatasaray, daha önceki 19 karşılaşmanın sadece üçünde gole kapama yapabilmişti. Son iki maçı sarı-siyahlılara gol izni vermeden kazanan sarı-kırmızılılar, bu şekilde üst üste üç galibiyeti sadece Aralık 1959-Eylül 1960 arasında alabildi.

Bu sezon İstanbul takımlarının aralarında oynadıkları Süper Lig maçlarında en fazla puan toplayan iki takımdan biri Galatasaray (19; Fenerbahçe ile eşit). İstanbulspor ise ilk 21 haftalık süreçte hemşehrilerine rakip olduğu yedi karşılaşmanın tamamını kaybetti.

Süper Lig'de 27 maçtır iç saha yenilgisi almayan Galatasaray (25G 2B), son 13 karşılaşmanın tamamını kazandı. Okan Buruk, sarı-kırmızılı ekibin tarihinde üst üste 14 iç saha galibiyeti alan tek Türk teknik direktör konumundaki Gündüz Kılıç'ın rekorunu egale etmek için sahaya çıkacak (Ocak-Eylül 1961).

Süper Lig'in "son şampiyonu" unvanına sahip takımlarla oynadığı son 10 maçın hiçbirinde kalesini gole kapatamayan İstanbulspor (1B 1M 8M), son beş karşılaşmayı gol atamadan kaybetti.

Trabzonspor filelerini iki kez havalandırarak bu sezon 10 resmi maç golüne ulaşan Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray kariyerinde daha yüksek sayı kaydettiği tek sezonu 2021/22'de geçirdi (13).

Görev yaptığı son Süper Lig maçında iki gol atan ve bir asist yapan Wilfried Zaha (vs Trabzonspor), en üst lig kariyerinde en fazla golde pay sahibi olduğu maçı oynadı. Bu sezon dokuz resmi maç golü bulunan Zaha, kariyerinde dördüncü kez çift haneli sayılara ulaşmak istiyor (2021/22, 2020/21 & 2018/19).

Galatasaray'ın başında yabancı meslektaşlarını konuk ettiği altı Süper Lig maçında mağlubiyet almayan Okan Buruk (4G 2B), bu sezonki iki karşılaşmayı da gol yemeden kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler