iPhone X ilk düşüşte kırılıyor!

iPhone X ilk düşüşte kırılıyor!

iPhone X’in fiyatı yüksek, peki ne kadar dayanıklı? Öyle ya, kimse bu kadar para verdiği bir ürün için endişe etmek istemez.

Apple’ın yeni amiral gemisi modeli iPhone X, birçok ülkede satışa sunuldu ve büyük bir ilgi gördüğü söylenebilir. Ürün, şu an ülkemizde de ön siparişte bulunuyor. Ancak Apple'ın yeni modelinin çok önemli bir sorunu var.

iPhone X’in 64GB’lık sürümü için 6099 TL talep edilirken, 256GB’lık sürümü ise 6899 TL fiyat etiketiyle satılıyor.Cnet, Apple’ın yeni amiral gemisi telefonu iPhoneX’in ne kadar dayanıklı olduğunu merak etti ve onu düşme testine soktu. Yaklaşık 1 metreden, yani cep hizasından yere düştüğü ilk denemede cihazın arka camı kırıldı. İkinci düşüşte ise, bu kez ön camı kırıldı ve bir nevi eski bir araba fiyatındaki telefon “tuzla buz” oldu.

Apple ise, bu durum karşısında şu bilgilendirmeyi yapıyor: “iPhoneX’te güçlendirilmiş metal ve cam malzemelerden yararlanılıyor. Dolayısıyla en sağlam telefonlardan bir tanesi, ama tabii ki kırılmaz bir ürün değil. Onu en güvenli şekilde kullanabilmeniz için koruyucu bir kılıf almanızı ve onunla kullanmanızı tavsiye ederiz.”

Öte yandan Square Trade adlı sigorta şirketinin yaptırdığı denemede de tümü cam malzemeden yapılan telefona 100 üzerinden 90 kırılabilirlik puanı verdi. Skorda telefonların gerçek hayatta yaşanabilecek durumlar karşısındaki dayanıklılığı ve tamir kolaylığı rol oynuyor.

Bir cepten yere düşüş sadece bir metre yüksekliğinde olsa da, iPhone X daha önceki tüm iPhone modellerinden daha düşük bir skor aldı. En iyi kırılabilirlik skoru alansa 45 puanla iPhone 6 S oldu.

Suyun altında kalma testinde, iPhone X, iPhone 8 ve 8 Plus modelleri gibi birbuçuk metre derinliğindeki suyun altında 30 dakika kalabildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler