Kartal: "Maçı Kazanmak İstiyoruz"

Kartal: "Maçı Kazanmak İstiyoruz"

İsmail Kartal ve Rodrigo Becao, Nordsjaelland maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk hafta maçında yarın akşam Danimarka ekibi FC Nordsjaelland’ı konuk edecek. Maç öncesi Teknik Direktör İsmail Kartal ve Rodrigo Becao,  basın toplantısında karşılaşmayı değerlendi ve medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Rodrigo Becao: Yarın oynayacağımız maç kolay olmayacak

Basın toplantısında ilk olarak söz alan  Rodrigo Becao, "İyi bir dönemden geçiyoruz. Üst üste 10 maç kazandık. Grup maçları öncesi özgüvenimiz yüksek. Yarın oynayacağımız maç kolay olmayacak. Artık rakiplerimiz bize karşı kazanmak için daha da istekliler. Her maç bir önceki maçtan daha da zor olacak. Bu yüzden çalışmalarımızı en iyi şekilde sürdürüyoruz.

Takım arkadaşlarımın hepsi çok kaliteli ve iyi futbolcular. Zaman zaman Djiku, zaman zaman Serdar Aziz ile defansta oynadım. İkisi de çok iyi futbolcular. Aramızdaki bu uyumdan en çok da Fenerbahçe’nin fayda görmesi bizi mutlu ediyor. Ki bence gelişecek hala çok yolumuz var. Bizim amacımız takımımıza yardım etmek ve kazanabildiğimiz kadar maçı kazanmak.

Udinese’de 5 yıl boyunca sağ tarafta oynamıştım. Sol stoper olarak Brezilya’da oynadığım maçlar vardı. Udinese ve CSKA’da sol stoper olarak oynamıştım fakat hangi tarafta oynadığımın benim için hiçbir önemi yok. Ben bunu problem olarak görmüyorum çünkü ben bu takımın parçasıyım, bir oyuncusuum. Hocamız nerede ihtiyaç duyarsa ben elimden gelenin en iyisini yaparım. Eğer bana sorarsınız kendini hangi tarafta daha rahat hissediyorsanız diye, sağ tarafta kendimi daha rahat hissediyorum ama son karar hocamızın. O bana nerede ihtiyaç duyarsa her zaman hazırım. Bireysel değil, kolektif düşünüyorum." dedi.

Teknik İsmail Kartal: Kendi evimizde ilk maçı kazanmak istiyoruz. 

Ardından söz alan  İsmail Kartal, “Son oynadığımız lig maçını kazandığımız için çok mutluyuz. Ligde hiçbir maç kolay değil, her maçın kendine göre zorlukları var. İçeride de dışarıda da oynasak her takımın kendine göre güçlü tarafları var. Bize karşı daha iyi motive olarak futbol oynamaya çalışıyorlar. Bunu da Antalyaspor maçında çok net gördük ama sonuçta kazanmasını bildik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Yarın da Nordsjaelland takımı ile karşılaşacağız. Bu maça da en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Kendi evimizde ilk maçı kazanmak ve avantajlı bir skor elde etmek istiyoruz. Bunu da taraftarlarımızın vereceği destek ve pozitif enerji ile gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum.

6 numara pozisyonumuzda 4 oyuncumuz var. Crespo, Zajc, İsmail Yüksek ve Bartuğ. Oyuncularımızın sağlık durumuna, rakibe ve oyuna göre maçlarda değerlendirebiliriz. İsmail’in cezası dolayısıyla geçen maç Zajc’a şans verdik. Yarınki maçta belki Crespo, Zajc tekrar oynatabiliriz ama lig maçlarında Türk olduğundan dolayı İsmail Yüksek’e fazlasıyla ihtiyacımız olacak. Tabii ki Bartuğ’a da fazlasıyla ihtiyacımız olacak. Dönüşümlü olarak Avrupa ve lig maçlarında o pozisyondaki oyuncularımızı rakibe göre taktiksel olarak kullanmayı düşünüyorum.

Biz bir takımız. Bütün oyuncularımız bizim için değerli. Her oyuncumuzun neler yapabileceğini çok  iyi biliyoruz. Rakibe ve maça göre oyuncularımızı hazırlıyor ve motive ediyoruz. Kent’in oynadığı maçlarda iyi oynadığını ve performansından çok memnununuz. Antrenmanlarda da aynı şekilde. Dediğim gibi 27-28 oyuncumuz var. Lig maçlarında Türk oyunculara göre kadroyu planlamak farklı, Avrupa kupalarında ise elimiz biraz daha güçlü. Avrupa maçlarında kadroyu planlamak daha rahat oluyor. Onun için oyuncularımızı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Kent’in de oyuna sonrada girmesi, baştan oynaması itibarıyla performansından gayet memnunum.

Cengiz Ünder’in sakatlığı bizi de şaşırttı. Birinci dakikada, alışık olmadığımız bir sakatlık pozisyonu. Doktorla konuştuğumuzda grade 2 dediğimiz yani en az iki, belki en fazla üç hafta sakatlığı sürecek. Arka adalesinde yırtık var. Emre Mor’un da sakatlığı geçti, gibi. Hafif düz koşulara başladı. 2-3 hafta içinde takıma dönebileceğini düşünüyorum.

Zayıf rakip diye bir şey yok. Her rakip kendine göre güçlü. Mesela yarın oynayacağımız Nordsjaelland takımı 12 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik almış ve sadece tek mağlubiyeti var. Ligde iki puan gerideler, üçüncü sıradalar. Avrupa’da şu ana kadar hiç gol yemeyen bir takım. Sistemi olan bir ekip. Zor bir takıma karşı oynayacağız. Bunun da bilincedeyiz. Rotasyona gelince de 3-4 güne bir maç oynuyoruz. Yarın da bazı oyuncularımızı dinlendireceğiz. Rotasyonlu bir kadro ile maça çıkacağız. Her oyuncumuza güveniyoruz. Her oyuncumuz bizim için değerli. Yarın da en iyi şekilde elimizde oynayacak olan oyuncularla sahaya çıkacağız.

Valla ben pek işin o tarafında değilim. Takip de etmiyorum. 10’da 10 da yapsak, 30’da 30 da yapsak, şampiyon da olsak, herkesin bildiği bir işi yapıyoruz. Ben ne yaptığımı biliyorum. Bundan önce de Fenerbahçe Kulübü’nde neler yaptım. Ekibimizle beraber bundan sonra da neleri yapacağımızı çok iyi biliyorum ve Türkiye Ligi’ni çok iyi tanıyorum. Biz işimize bakıyoruz. Oyuncularımızla beraber her günü burada yaşayan bizleriz. Her oyuncunun bize vereceği katkıyı da biliyor ve görüyoruz. Dışarıdaki söylemleri çok dikkate almıyorum. İşimizi yapmaya çalışıyoruz. İnşallah sezon sonuna kadar da elimizden gelenin en iyisini yaparak, mutlu sona ulaşırız.

Yorumlar kişiden kişiye değişebilir. Biz maçların geneline, fiziksel, teknik ve taktik performansa bakıyoruz. Hepsini değerlendirerek sonuca varıyoruz. Oyuncuları ve takımı bu şekilde maçlara hazırlıyoruz. Tadic’in genel performansından memnunum. Bu da her maç oynayacak diye bir kural değil. Sonuçta bizim bütün oyuncularımız değerli. Belki yarın Tadic’in yerine başka bir oyuncu oynayabilir." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler