Süper Kupa'nın son sahibi Trabzonspor

Süper Kupa'nın son sahibi Trabzonspor

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, teknik adamlık kariyerindeki ilk kupayı kazandı.

Süper Kupa'nın 14'üncü sahibi Trabzonspor oldu. Bordo-mavililer, kar altında oyanan maçta Medipol Başakşehir'i 2-1 yendi ve Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Maçın ilk yarısı durgun geçti. İki takım da savunma güvenliğini ön planda tutarken, oyun faullerle sık sık durdu. Maçın ikinci yarısı daha hızlı başlarken; Trabzonspor, 47'de büyük bir hata sonrası golü buldu. Ponck'un ters vuruşunda Djaniny affetmedi ve Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi.

56. dakikada Junior Fernandes'in şutunda Edgar Le, topu kesti. VAR incelemesi sonrası hakem tartışmalı bir kararla penaltı noktasını gösterdi. İki dakika sonra Demba Ba, penaltı atışından skoru 1-1 yaptı. 73. dakikada Epureanu, ikinci sarı kart sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve Başakşehir'i 10 kişi bıraktı.

84. dakikada Ekuban, Trabzonspor'u 2-1 öne geçirirken; son dakikalarda iki takım yedek kulübeleri arasında tartışma yaşandı. Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz, ile Başakşehir İdari Direktörü Murat Yaman arasında tartışma yaşandı. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu, iki isme de kırmızı kart çıkardı.

13 dakika uzatmanın oynandığı maçta başka gol olmadı ve Trabzonspor karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak Ziraat Türkiye Kupası'nın ardından Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Abdullah Avcı'nın ilk kupası

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, teknik adamlık kariyerindeki ilk kupayı kazandı.

Avcı, teknik direktörlükteki ilk kupasını, yıllarca çalıştırdığı Medipol Başakşehir karşısında aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler