Telegram Güvenli Mi? Telegram Nasıl Kullanılır?

Telegram Güvenli Mi? Telegram Nasıl Kullanılır?

WhatsApp alternatifi Telegram Kimin?, Telegram Güvenli Mi? ve Telegram Nasıl Kullanılır? sorularının cevabı ile birlikte telegram grup kurma, telegram hesap silme nasıl yapılır? ve daha fazlası haberimizde.

Telegram, çoklu platform desteği sunan, güvenli anlık mesajlaşma servisidir. Rus programcısı Pavel Durov tarafından yaratılmıştır. Telegram istemcileri hem mobil hem de masaüstü sistemleri için mevcuttur. Ağustos 2013'te yayın hayatına başlamıştır.

Telegram Nedir?
Telegram, hız ve güvenlik odaklı bir mesajlaşma uygulamasıdır. Çok hızlı, basit ve ücretsizdir. Telegram’ı tüm cihazlarınızda aynı anda kullanabilirsiniz. Mesajlarınız istediğiniz sayıda telefon, tablet veya bilgisayar arasında sorunsuz bir şekilde eşitlenir.

Telegram Nasıl İndirilir?
İOS veya Android tabanlı cihazların uygulama mağazalarından ücretsiz bir şekilde indirebilir akıllı telefonlarda, tabletlerde ve bilgisayarlarda kullanabilirsiniz.

Telegram Nasıl Kayıt Olunur?
Ücretsiz olarak uygulamayı indirdikten sonra programın açılış ekranında dil tercihini ayarlıyoruz. Telefon numaramızı giriyoruz ve ileri seçeneğine tıklıyoruz. Mesaj olarak gelen onay kodunu da uygulama girip kayıt işlemini tamamlıyoruz. Son olarak uygulamanın rehbere erişim ve bildirim gönderme izinlerini seçerek   Uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Telegram Nasıl Kullanılır?
Basit bir kullanıcı arayüzü olan uygulamada sağ üst kısımda yer alan simgeye veya sol alt sekmede bulunan kişiler kısmına tıklayarak mesajlaşmak istediğiniz kullanıcılara ulaşabilirsiniz. 

Whatsapptan farklı olarak İsterseniz gönderdiğiniz gönderi üzerinde sonradan düzenleme yapabilirsiniz. Ayrıca Hareketli emoji gönderebildiğiniz programda farklı karakterlerin yer aldığı çıkartma paketlerini de hesabınıza ekleyebilirsiniz.


Telegramı Whatsapptan ayıran diğer özellikler ise;

1- mesajlaşmalarınızda konuşma geçmişinizi, hem kendinizden hemde karşı taraftan silebilirsiniz.

2- Kendinize bir kullanıcı adı tanımlayabilirsiniz. 

3- Konumunuzu paylaşarak yakınınızdaki grupları ve kişileri bulabilirsiniz.

4- Kullanıcılarla gizli sohbet başlatabilir, isterseniz gönderdiğiniz mesajlara otomatik olarak yok etme zamanlayıcısı ayarlayabilirsiniz. Ayrıca gizli sohbetlerde sohbet ekranının ekran görüntüsü alındığı bilgisi uygulama tarafından kullanıcılara bildirilir.

Telegram grup kurma nasıl yapılır?

Sohbetler sekmesindeyken sağ üst kısımda bulunan yeni mesaj simgesine tıklayarak,  yeni bir grup kurabilirsiniz.
Kurduğunuz gruba yönetici eklemek isterseniz, düzenle kısmında yer alan yönetici sekmesini seçerek , yeni yönetici ekleyebilir ve yetkilerini belirleyebilirsiniz.


Telegramda gizlilik ayarları; Ayarlar bölümüne yer alan gizlilik ve güvenlik sekmesine tıklayarak ulaşabilir, hesabınızla ilgili ayarlarınızı yapabilirsiniz. Son olarak Telegram hesabınızı silmek isterseniz; yine gizlilik ve güvenlik sekmesinde yer alan hesabımı otomatik olarak sil sekmesinden silme işlemini yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler