TİP'li Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü, TİP ve CHP eyleme çağırdı

TİP'li Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü, TİP ve CHP eyleme çağırdı

Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin ardından TİP, Türkiye çapında protesto eylemi yapacak.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliği, Yargıtay'ın kararının TBMM'de okunmasının ardından düşürüldü. Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin ardından TİP, Türkiye çapında protesto eylemi yapacak.

TİP'in çağrısı üzerine bugün saat 19.00'da Ankara'da Sakarya Caddesi'nde, aynı saatte İzmir'de Alsancak Gar'da, saat 20.00'de de İstanbul'da Beşiktaş İskelesi'nde eylemler düzenlenecek.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak tüm İstanbullulara çağrıda bulundu. Çelik, "Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin hukuksuz bir şekilde düşürülmesine karşı hep birlikte sesimizi yükseltiyoruz!" ifadelerini kullandı.

Yargıtay kararının gerekçesi

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Atalay'ın 2014 yılında yaptığı bir konuşmada "Cumhurbaşkanına hakaret ettiği" gerekçesiyle yargılandığı davada, 2 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetmişti. Atalay, karara itiraz etmiş, ancak itirazı reddedilmişti.

Yargıtay, bu kararında Atalay'ın "Cumhurbaşkanına hakaret ettiği" yönündeki sözlerinin "kamusal bir alanda, kalabalık bir topluluğa hitaben söylendiği" ve "Cumhurbaşkanı'nın itibarını zedeleyici nitelikte olduğu" kanaatine varmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler