Twitter'e Güçlü Rakip: Threads

Twitter'e Güçlü Rakip: Threads

Threads platformunun 6 Temmuz Perşembe günü kullanıma açılacağını duyuruldu.

Sosyal paylaşım platformu Facebook'un sahibi Meta, Twitter'a rakip olarak geliştirdiği Threads platformunun 6 Temmuz Perşembe günü kullanıma açılacağını duyurdu. Meta, Threads'i "metin tabanlı sohbet uygulaması" olarak tanımlıyor. Uygulama, Instagram ile bağlantılı olarak çalışacak ve Apple App Store'da da yer alacak. Threads'in Twitter'a benzer bir arayüze sahip olduğunu gösteren ekran görüntüleri bulunuyor.

Threads'in piyasaya sürülmesi, Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg ve Twitter'ın sahibi Elon Musk arasındaki rekabetin bir sonucu olarak değerlendiriliyor. İki iş insanı, geçtiğimiz Haziran ayında birbirleriyle "kafes dövüşü" yapacaklarını açıklamışlardı.

Threads'in ücretsiz olacağı ve görüntülenebilecek paylaşım sayısında bir sınır olmayacağı tahmin ediliyor. Meta'nın diğer uygulamaları gibi Threads de telefonlardaki çeşitli verilere erişebilecek, bu veriler arasında konum, alınan ürünler ve internet geçmişi de yer alacak.

Son dönemde Twitter'a benzeyen birçok uygulama ortaya çıkmış durumda. Bu uygulamalardan bazıları Mastadon ve eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kurduğu Truth Social gibi platformları içeriyor. Threads'in Twitter karşısında daha güçlü bir rakip olabileceği düşünülüyor, çünkü Mark Zuckerberg geçmişte başka şirketlerin fikirlerinden ilham alarak kendi ürünlerini başarılı bir şekilde geliştirmişti.

Threads, Instagram'a bağlı olarak çalışacak ve bu sayede mevcut yüz milyonlarca hesapla entegre olabilecek. Bu da Threads'in sıfırdan başlamak zorunda olmadığı anlamına geliyor.

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından attığı adımlar, ifade özgürlüğü açısından bazı kesimlerce takdir edilmiş, ancak eleştirilere de maruz kalmıştı. Zuckerberg, şimdi bu kullanıcıları Threads'e çekmeyi umuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler