Şile Bezi Üretimine Katılan Kadınlar Halkbankası'nın Yarışmasında İlk 100'e Girdi!

Şile Bezi Üretimine Katılan Kadınlar Halkbankası'nın Yarışmasında İlk 100'e Girdi!

Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi, Halkbankası'nın düzenlediği 'Üreten Kadınlar Yarışması'nda dikkat çekici bir başarı elde etti. Kooperatif, 6000 başvuru arasından ilk 100'e girmeyi başardı.

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Şile Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi, Halkbankası'nın düzenlediği 'Üreten Kadınlar Yarışması'nda dikkat çekici bir başarı elde etti. Kooperatif, 6000 başvuru arasından ilk 100'e girmeyi başardı.

Şile Bezi, Şile Belediyesi'nin desteklediği bir girişimcilik projesi olarak öne çıkıyor. İstanbul'un ilk coğrafi işaretli ürünü olan Şile Bezi'nin üretim kapasitesinin artırılması ve kadınların istihdam edilmesi hedefleniyor. Bu çerçevede kurulan Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi, Halkbankası'nın 'Üreten Kadınlar Yarışması'nda önemli bir başarı elde etti ve ilk 100'e girmeye hak kazandı.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, kooperatifin başarısını değerlendirerek, "Şile'de 150 yıldır dokunan ve Şile ekonomisine katkı sağlayan Şile Bezi, kadınlarımızın girişimciliğini desteklemeye devam ediyor. Halkbankası'nın düzenlediği yarışmada ilk 100'e girmeyi başaran kooperatifimizi tebrik ediyorum. Kadınlarımızın hayallerini gerçekleştirmeleri için destek vermeye devam edeceğiz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmaların meyvelerini toplamaya başladık" dedi.

Belediye Başkanı Ocaklı, Şile Bezi'nin üretimine katkı sağlamak amacıyla kurulan atölyelerde kadınların çalıştığını ve bu alanda istihdam kapılarının açıldığını vurguladı. Ayrıca, kadınlara tasarım ve moda eğitimleri verildiğini, girişimcilik programları düzenlendiğini belirtti. Ocaklı, bu çalışmaların Şile Bezi için çizilen yol haritasının bir parçası olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler