40 kadın 40 fotoğraf sergisi açıldı

40 kadın 40 fotoğraf sergisi açıldı

Anadolu’nun iklimine, doğasına göre renklenen insan coğrafyasının coşkusunu, hüznünü, mutlululuğunu, derin acılarını ve hatta medeni halini hikayeleştiren fotoğraflar yoğun ilgi gördü.

Anadolu Kültür ve Sanat Değerlerini Anlama Derneğinin 8 Mart Dünya Kadınlar günü için derlediği “40 kadın 40 fotoğraf” konulu fotoğaf sergisinin Galası Dün ANATOLİUM AVM’de gerçekleştirildi.

Anatolium AVM’ nin ev sahipliğine sanatseverlerle buluşan fotoğraflar sergilendikleri süre boyunca yoğun ilgi gördü. 8 Mart Pazar günü Kültür Bakanlığı yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla halka açık olarak gerçekleştirilen galada sahnelenen dans gösterisi büyük bir ilgi ve merakla izlendi.

Anadolu’da kadınların baş bağlama biçimlerinin konu edildiği bir TÜRKMEN Köyünde çekilen fotoğraflar Anadolu Kültür ve Sanat Değerlerini Anlama Derneğinin katkıları ve Anatolium AVM’nin ev sahipliğinde sanat severlerle buluştu.

Anadolu’nun iklimine, doğasına göre renklenen insan coğrafyasının çoşkusunu, hüznünü, mutlululuğunu, derin acılarını ve hatta medeni halini hikayeleştiren “BAŞ BAĞLAMA” biçimlerinin fotoğraflandığı sergi yoğun ilgi gördü.

 Anadolu Kültür ve Sanat Değerlerini Anlama Derneği Başkanı Serap ERKOÇ “8 mart dünya emekçi kadınlar gününü biz de anladığımız dille sanatın iyileştirici ve birleştirici diliyle kutluyoruz. Bu harika çalışmada çok emek var emeği geçen herkese de çok teşekkür ederek sözlerine başladı.

Konuşmasında serginin hayat bulma aşaması ile ilgili bilgiler veren ERKOÇ; "Bu fotoğrafları derlemek için yaklaşık 2 senedir çalışıyoruz, dernek bünyesinde fedakarlıkla bu çalışmaların halka buluşmasına katkı sunan heykeltraş ve fotoğraf sanatçısı Cenk ÇEPEL ve Müzisyen Gürol Sezgin, Tasarımcı Güner Tokgöz ve Dans gösterisi için haftalardır çalışan Hacettepe bale bölümü öğrencileri İREM VE TÜLİNE Ayıca moda tasarımcımız Sinem Soydan hepsine çok teşekkür ediyorum”dedi

Dernek olarak Yıllardır Anadolu kültürüne ait çeşitli konularda araştırmalar ve çalışmalar yürüttükleri söyleyen Erkoç “ ANATOLİUM AVM” Yöneticilerinin yaptıkları her çalışmada kendilerini desteklemelerinden büyük mutluluk ve onur duyduğunu ve bundan sonra da her çalışmalarında ev sahibi olarak ANATOLİUM AVM yanlarında görmek istediklerini söyleyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler