Arzu Çerkezoğlu Tekrar DİSK Genel Başkanlığına Seçildi

Arzu Çerkezoğlu Tekrar DİSK Genel Başkanlığına Seçildi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 17. Genel Kurulu'nda, 300 delegenin 244'ünün oyunu alarak Arzu Çerkezoğlu bir kez daha genel başkan seçildi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 17. Genel Kurulu'nda, 300 delegenin 244'ünün oyunu alarak Arzu Çerkezoğlu bir kez daha genel başkan seçildi. Çerkezoğlu, teşekkür konuşmasında "emeğin Türkiyesi için yürüyoruz" dedi.

DİSK'in 17. Genel Kurulu'nun üçüncü gününde genel başkanlık seçimi için oylama gerçekleştirildi. Saat 10.00'da başlayan oylamada, 300 delegeden 244'ünün oyunu alan Arzu Çerkezoğlu, bir kez daha genel başkanlığa seçildi. Diğer başkan adayı Muzaffer Çetin ise 17 oy aldı.

Seçimi kazanan Arzu Çerkezoğlu, tebrikleri kabul ederek yaptığı konuşmada, genel kurulun gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve seçime katılan delegelere teşekkür etti. Çerkezoğlu, şu ifadelerle konuştu:

"Türkiye'nin dört bir yanında, doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine, bütün iş kollarında DİSK'le buluşmayı bekleyen tüm kardeşlerimizle DİSK'i buluşturmak üzere yürüyoruz. Emeğin en karanlık yüzü olan çocuk işçiliğini bitirmek, iş cinayetlerini bitirmek için, kadınlar olarak şiddete uğramadığımız bir ülke için, İstanbul Sözleşmesi ve İLO190 için, çocuklarımız ve gençlerimiz, daha doğmamış çocuklarımız için yürüyoruz. 1 Mayıs’ın ve Taksim Meydanı’nın özgürleştirilmesi için yürüyoruz. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılını, emeğin yüzyılı yapmak için yürüyoruz. Emeğin Türkiye’si için yürüyoruz. Yolumuz açık olsun. Yaşasın mücadelemiz, yaşasın DİSK."

DİSK Denetim Kurulu'na Engin Topal, Uzay Kocabaş, Beyhan Vatansever, Alperen Şakacı, Vedat Küçük seçilirken, Disiplin Kurulu asil üyeleri Ahmet Savaş Aras, Aydın Tekin, Telat Çelik, Savaş Testici, Yusuf Ziya Sarı oldu.

DİSK'in 17. Genel Kurulu, genel başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesiyle sona erdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler