GYF Yasa Tasarısı İnşaat Sektörüne Canlılık Getirecek

GYF Yasa Tasarısı İnşaat Sektörüne Canlılık Getirecek

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu: "Bu uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte projelerin finansmanının sağlanmasının yanı sıra projelerin sürdürülebilirliği için önemli bir fırsat doğacaktır."

Gayrimenkul yatırım fonlarının, gayrimenkul projelerine yatırım yapmasını sağlayacak yeni düzenlemelerin getirilmesi planlanıyor. Bu kararı değerlendiren Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, uygulamanın inşaat sektörüne olumlu etkileri olacağını ve birçok projenin ivme kazanacağını ifade etti.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından III-52.3 sayılı Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği’nde yapılması planlanan değişikliklerle gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF), gayrimenkul projelerine yatırım yapması ve buna ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi amaçlanıyor. Taslak tasarının değerlendiren Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, bu uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte projelerin finansmanının sağlanmasının yanı sıra projelerin sürdürülebilirliği için önemli bir fırsat doğacağını belirtti:

“Getirilmesi planlanan düzenlemelerle GYF’lerin gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Bu, sektöre yeni bir ivme kazandıracak. Gayrimenkul yatırım fonlarının geliştirme yapabilme imkanı en kısa zamanda onaylanırsa, birçok projenin önü açılabilir. Son dönemde ülkemizde gayrimenkul yatırım fonlarında artış yaşanıyor ve bu fonların inşaat sektöründe olumlu etkileri olduğunu gözlemledik. Özellikle kentsel dönüşüm noktasında, bu tasarıyla birlikte gayrimenkul yatırım fonlarının birçok projenin finansmanına katkı sağlayacağını düşünüyorum. En kısa zamanda uygulamanın hayata geçmesini temenni ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler