Avro Banknotları Yenilenecek

Avro Banknotları Yenilenecek

Avrupa Merkez Bankası (ECB)'den yapılan açıklamada, yeni tasarım sürecinin yakında başlatılacağı ve 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), yaklaşık 20 yıldır tedavülde olan avro banknotlarını yeniden tasarlayacağını duyurdu.

ECB'den yapılan açıklamada, yeni tasarım sürecinin yakında başlatılacağı ve 2024 yılına kadar tamamlanacağı belirtildi.

Açıklamada, yeni tasarım sürecinde Avro Bölgesi'ndeki insanların görüşlerinin alınacağı, bunun için odak grupları kurulacağı ve uzmanlardan oluşan bir danışma grubunun yeni tasarımlar için bir kısa liste hazırlayacağı ifade edildi.

ECB Yönetim Konseyi'nin, yeni banknotların tasarımı için nihai kararı vereceği kaydedildi.

ECB Başkanı Christine Lagarde, yeni tasarımların her yaştan ve her kökenden Avrupalı ​​için daha çekici olmasını umduklarını söyledi.

Avro banknotları, Ocak 1999'da piyasaya sürülmüştü. O tarihten bu yana 19 Avrupa ülkesi avroyu resmi para birimi olarak kullanıyor.

Yeni tasarımlarda hangi temalar öne çıkacak?

ECB, yeni tasarımlarda hangi temaların öne çıkacağını henüz açıklamadı. Ancak, ECB Başkanı Lagarde, yeni tasarımların "her yaştan ve her kökenden Avrupalı ​​için daha çekici" olmasını istediklerini söyledi.

Bu nedenle, yeni tasarımlarda Avrupa'nın kültürel ve tarihi zenginliğini yansıtan temaların öne çıkması muhtemel. Ayrıca, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme gibi modern çağa uygun temaların da öne çıkması bekleniyor.

Yeni tasarımlar ne zaman piyasaya sürülecek?

ECB, yeni tasarım sürecinin 2024 yılına kadar tamamlanacağını duyurdu. Bu nedenle, yeni banknotların 2024 yılından itibaren piyasaya sürülmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler