“Biz Koşalim, Lösemili Çocuklar Okusun”

“Biz Koşalim, Lösemili Çocuklar Okusun”

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın gönüllüleri maratonlarda farkındalık yaratmak ve Lösemili Çocuklara bağış toplamak için Koşar Adım LÖSEV Takımı oluşturdu.  

Koşar Adım LÖSEV Gönüllüleri, adımları ile Lösemili Çocuklar için umutsuzluğa karşı meydan okuyor. Her yıl heyecanı daha da artırarak Lösemili Çocukların Eğitim masrafları için koşan Gönüllüler, hem sağlıklı yaşama dikkat çekerken hem de Lösemili Çocukların eğitim masrafları için bağış topladı.

Gönüllüler bu yıl da Ankara’da 3’üncüsü düzenlenen yarı maratonda, Lösemi ve Kanser tedavisi gören çocuklara umut olmak için koştu. Her yıl farklı maratonlarda gönüllüler hem sağlıklı yaşama dikkat çekiyor hem de lösemi ve kanserle mücadele eden miniklerin hayatına dokunuyor.

Yaşıtları okullarda eğitim alıyor, spor ve sanatla buluşup sosyal ve kültürel anlamda gelişirken,  Lösemi ve Kanser tedavisi gören minikler ise hastane odalarında, kapalı kapılar ardında hastalıkla mücadele ediyor. 

LÖSEV, hiçbir çocuğun eğitim hakkından mahrum kalmaması için eğitim konusunda projeler üretiyor.  ‘Canım Kardeşim Ders Evleri’ projesiyle Türkiye’deki Lösemi ve Kanser ile mücadele eden ve eğitime ulaşamayan çocukları etütlerle desteklerken okul müfredatına uygun dersler veriyor. LSV Eğitim Kurumları ile de kolej statüsünde eğitimlerle dezavantajlı çocukları hayata hazırlıyor.

Maratona katılan gönüllüler, Lösemi ve Kanser tedavisi gören çocukların moral ve motivasyonunu yükseltmenin, hayata kaldıkları yerden devam etmelerinde güç ve destek vermenin mutluluğunu yaşıyor. 

Lösemi ve Kanser tedavileri süresince ve sonrasında da eğitime ulaşmakta zorlanan birçok çocuk var. Koşar Adım Gönüllüleri bu yıl LÖSEV’e kayıtlı Türkiye’deki tüm öğrencilerin eğitim için gerekli materyallerinin karşılanması adına koştu. Bu yıl Arksoft, Sports international, Eti Soda gibi markaların çalışanları, kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında maratona katıldı. LÖSEV’in Gönüllü koşucu ve takımlarına www.losev.org.tr adresi üzerinden “Koşar Adım LÖSEV “ sayfasından destek vererek tüm kanserli hastaları kucaklayabilir, siz de bu iyiliğin iyileştirici gücüne ortak olabilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler