Çanakkale Zeytin ve Zeytinyağı'da Kaliteyi Yükseltiyor

Çanakkale Zeytin ve Zeytinyağı'da Kaliteyi Yükseltiyor

Çanakkale çevresinde yüksek kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretiminin arttırılması öncelikli hedef olarak belirlendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Türkiye Ulusal Ajansı Destekli ‘Kaliteli Zeytin Üretimi İçin Üniversite-Sanayi İşbirliği’ projesinin açılış toplantısını gerçekleştirdi. Bu 3 gün sürecek toplantıda, Çanakkale çevresinde yüksek kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretiminin arttırılması, sektördeki rekabet gücünün yükseltilmesi, hedef kitlenin istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi hedefleniyor.

Toplantıya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altınok, Çanakkale İl Özel İdare Genel Sekreteri Celil Sezgin, daire müdürleri, zeytin üreticileri ve Portekiz'den gelen akademisyenler katıldı.

Portekizli akademisyenler toplantıdan önce bölgenin peynirini, zeytin ve zeytinyağını tattı ve bu ürünler hakkında bilgi aldı. Ardından toplantıya geçildi ve açılış konuşmaları yapıldı.

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altınok, katılımcılara Ezine Gıda İhtisas OSB süreci hakkında bilgi vererek, üniversite ile işbirliğini önemsediklerini ve bilgi ve teknoloji transferi için güçlü bir koordinatör olarak çalıştıklarını belirtti.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ise, dünyada zeytincilik ve zeytin üretimi yapılırken, Türkiye'nin de 9 milyon dekarlık bir alanda zeytin üretimi gerçekleştirdiğini ve yaklaşık olarak 230 bin ton zeytinyağı üretimi olduğunu vurguladı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ise, proje çerçevesinde zeytin ve zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren işletmelerle işbirliği yapılacağını ve üreticilerin teorik ve pratik eğitimler alarak sektöre katkı sağlayacaklarını söyledi. Proje sonunda Çanakkale çevresinde yüksek kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretiminin artırılması, sektördeki rekabet gücünün yükseltilmesi, hedef kitlenin istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında Çanakkale çevresinde yüksek kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretiminin arttırılması, sektördeki rekabet gücünün yükseltilmesi, hedef kitlenin istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi hedefleniyor.

Toplantının sonunda Portekizli akademisyenlere katılım sertifikaları ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu tarafından takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler